sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vânzătorii de mărțișoare de la tarabe pierd în lupta cu marile magazine

Comercianții de mărțișoare din Piața Mihai Viteazul susțin că anul acesta vânzările de 1 martie au scăzut în comparație cu cele din 2019, chiar dacă o mare parte dintre ei au afișat prețuri mai mici.

Mulți comercianți de la tarabele din centrul Craiovei dau vina pe marile magazine pentru scăderea vânzărilor și spun că tinerii preferă să cumpere mărțișoare dintr-un supermarket, pentru că le este mai comod. Unii vânzători consideră, însă, că dorința de cumpărare a oamenilor a scăzut față de anii precedenți.

Cele mai multe mărțișoare sunt cumpărate de elevi și tineri, care preferă brățările cu model simplu, în detrimentul broșelor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Mai mult copiii de școală cumpără și domnii, pentru colegele de muncă. Cel mai mult cumpără brățări, că acum așa se poartă mărțițorul, la mână”, afirmă o doamnă de la o tarabă din centrul orașului.

Cei care vând flori în această perioadă acuză, de asemenea, o cerere scăzută, dar speranța lor și a celorlalți stă în ziua de 8 martie, când craiovenii le vor face un cadou mamelor.

Mulți vânzători au scăzut prețurile pe 2 martie, cu gândul că astfel îi vor atrage pe cei care nu au oferit, încă, un mărțișor doamnelor din viața lor.

„Ieri le-am dat cu 4 lei, acum le dau cu 3, că poate așa cumpără lumea”, spune un vânzător nemulțumit.

Deși vânzările sunt în scădere, numărul tarabelor din Piața Mihai Viteazul este mai mare decât în anii trecuți, iar craiovenii au de ales dintr-o varietate de mărțișoare și flori.

Politica