luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Coronavirus. Oltenii ignoră izolarea la domiciliu

În judeţul Olt izolarea la domiciliu, în contextul apariţiei cazurilor de coronavirus şi în România, pare să fie opţională. O femeie a fost dată în consemn la frontieră după ce, deşi trebuia să rămână în casă, a plecat spre aeroport pentru a se întoarce în Italia. Nu este primul caz.

Femeia dată în consemn la frontieră are 41 ani şi este din Slatina. Ea se afla în izolare la domiciliu, dar luni, medicul de familie care trebuia să o verifice nu a mai găsit-o. A fost sunată, iar femeia a spus că pleacă în Italia, fără a da prea multe detalii şi şi-a închis telefonul.

„În data de 02.03.2020, în urma informaţiilor telefonice culese de la medicul de familie, o persoană din localitatea Slatina a părăsit adresa de izolare la domiciliu, motiv pentru care reprezentanţii DSP Olt – Compartimentul de Supraveghere şi Control BT – au apelat telefonic persoana în cauză, care a declarat că nu prezintă semne specifice bolii şi că este în drum spre aeroport, pentru a se întoarce în Italia, motiv pentru care am apelat Serviciul 112, în vederea anunţării evenimentului”, au precizat reprezentanţii DSP Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Poliţiştii au dat-o consemn la frontieră şi au deschis dosar penal pe numele ei.

„Am fost sesizaţi în jurul orei 12,55 de către reprezentanţii DSP Olt asupra faptului că o femeie de 41 ani din Slatina, care se afla în izolare la domiciliu fiind monitorizată de către DSP nu a mai fost găsită. În urma contactării telefonice ar fi  spus că este în drum spre aeroport, după care şi-a închis telefonul. S-a întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, fiind dată în consemn la frontieră”, au declarat reprezentanţii IPJ Olt.

Duminică, o altă olteancă a fost sancţionată după ce a plecat de acasă, din Oboga, unde era în izolare. Femeia a fost în vizită la o vecină.

„În data de 1 martie 2020, am constatat că o persoană din comuna Oboga a părăsit adresa de izolare la domiciliu, motiv pentru care împreuna cu Comitetul Judeţean  pentru Situaţii de Urgenţă s-a apelat serviciul 112, în vederea anunţării evenimentului. O comisie mixtă formată din reprezentanşii Serviciului de Control în Sănătate Publică Olt din cadrul DSP Olt şi Poliţia Română s-a deplasat la faţa locului, ocazie cu care s-a aplicat o sancţiune contravenţională pentru nerespectarea condiţiilor de izolare la domiciliu. În acest moment persoana este izolată la domiciliu”, arată DSP Olt.

Sâmbătă, un bărbat de 41 de ani, din Slatina, recent întors de la Milano, Italia, și care se afla izolat la domiciliu a plecat spre Craiova fără să spună.

Ba mai mult, la intrarea în ţară, el declarase date nereale în legătura cu adresa de domiciliu la intrarea în țară.

„Am primit chestionarul pe care bărbatul l-a completat la intrarea în țară și ne-am dat seama că dânsul date incomplete în legătură cu adresa de domiciliu. L-am contactat telefonic și dânsul ne-a spus că ar dori se plece. Am anunțat organele competente, respectiv Poliția Română”, au precizat cei de la DSP Olt.

Poliţiştii au reuşit să ia legătura telefonic cu acesta şi l-au convins să se întoarcă. I-au dat şi o amendă pentru ce a făcut.

Politica