Amenzi usturătoare aplicate de DSV în magazinele din Râmnicu Vâlcea

Amenzi usturătoare aplicate de DSV în magazinele din Râmnicu Vâlcea

4 operatori economici de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea au fost controlați de Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea. Acțiunea a avut loc pentru prevenirea și combaterea propagării virusului gripei aviare, combaterii evaziunii fiscale și verificarea legalității activităților de comerț desfășurate de unitățile de alimentație publică.
Controalele au avut loc la magazinele ce au ca obiect principal de activitate producția și comerțul cu produse alimentare și nealimentare.
„Neregulile descoperite au constat în nefiscalizarea tuturor veniturilor obținute prin comercializarea produselor de pe stoc și punerea în vânzare către populație produse alimentare cu termen de valabilitate expirat sau fără etichete care să ateste proveniența, compoziția, data producției sau termenul de valabilitate”, se arată într-un comunicat al IPJ Vâlcea.
În urma verificărilor făcute, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale cu o valoare de 12.000 lei. De asemenea, ca măsură complementară s-a dispus confiscarea a 66,44 kg produse din carne, panificație și dulciuri, produse cu termen de valabilitate expirat sau neetichetate corespunzător.