sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Vremea a făcut ravagii în țară: drumuri blocate, trenuri anulate, școli închise, localități în întuneric

Vremea rea s-a instalat în toată ţara. Ninsori, viscol, drumuri îngheţate şi inundaţii s-au abătut asupra mai multor zone din România.

În unele judeţe, drumurile şi şcolile au fost închise. O mare parte dintr-o pădure a fost pusă la pământ din cauza vântului puternic, care pe alocuri a bătut cu forța unui uragan, scrie digi24.ro

Şi vestul ţării a fost afectat de episodul de iarnă venit peste noapte. În judeţul Arad, vântul a suflat atât de tare încât a dărâmat un TIR care mergea spre Budapesta. La fel s-a întâmplat şi în Timiş, unde mai mulţi copaci groşi s-au prăbuşit peste un autocamion.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În toată țara sunt 131 de localități fără curent electric.

Pagube au fost în Timişoara, unde acoperişurile au zburat ca nişte foi de hârtie, din cauza vântului puternic.

În Bihor, a nins serios, iar un drum judeţean a fost blocat de arborii prăbuşiţi, din cauza vântului puternic şi a zăpezii.

Pe Autostrada Soarelui, rafalele au smuls panourile de pe parapeţi şi le-au aruncat pe şosea.

Compania de Drumuri recomandăm conducătorilor auto care se deplasează la această oră pe reţeaua rutieră să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

„Precizăm că Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri sunt mobilizate pentru Cod roşu şi toate utilajele sunt pregătite pentru a acţiona acolo unde este cazul, iar Dispeceratele CNAIR SA vor funcţiona la capacitate maximă”, dă asigurări CNAIR.

Autorităţile anunţă restricţii de trafic la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu – Ruse.

„Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorbile şi a ninsorilor abundente, atât în Republica Bulgaria, cât şi pe teritoriul regiunii Ruse, la solicitarea autorităţilor bulgare, începând cu data de 05.02.2020, ora 23:40 a fost adoptată următoarea măsura restricţionării circulaţiei pentru mijloacele de transport cu masa de peste 12 tone din România către Republica Bulgaria, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse”, anunţă ISU Giurgiu.

În judeţul Constanţa, locuitorii din nouă localităţi au rămas fără electricitate, miercuri noapte, E-Distribuţie Dobrogea informând că, din cauza vântului puternic, au fost afectate şase linii electrice aeriene de medie tensiune.

Și în județul Ialomița, mai multe acoperișuri au fost luate de vânt,iar 17 localități au rămas fără energie electrică. Albești, Axintele, Bărcănești ,Borănești, Buești,Ciochina,Ciulnița Coșereni,Fetești, Garbovi, Movilița, Reviga, Sălcioara, Scanteia, Sinești , Stelnica, Valea Măcrișului, potrivit publicației Ziarul Obiectiv Ialomița.

De asemenea, în judeţele Brăila şi Galaţi, mii de oameni au rămas fără curent electric, miercuri seara, din cauza vântului puternic care a distrus reţelele. Traficul rutier va fi închis pe drumurile naţionale în timpul nopţii, iar autorităţile din Brăila au anunţat că elevii nu vor merge, joi, la şcoală.

În judeţul Brăila ninsoarea şi viscolul au lăsat opt localităţi în întuneric. Cinci mii de oameni aşteaptă intervenţia echipelor de la compania electrică.

Trafic îngreunat din cauza condițiilor meteo;

– pe autostrăzile A1 București –Pitești și A2 București – Constanța, pe toată lungimea, se circulă în condiții de vânt puternic și carosababil ud, parțial acoperit cu apă;

– în județul Suceava, pe DN 17, în zona localității Poiana Stampei (Pasul Tihuța), din cauza precipitațiilor sub formă de ninsoare și a carosabilului alunecos, traficul rutier se desfășoară îngreunat. Se acționează cu material antiderapant;

– în județul BistrițaNăsăud, traficul se desfășoară în condițiile unui carosabil umed, fără precipitații sub formă de ninsoare;

– în județul Bihor, pe DN 75 Băița – Vârtop, s-a despus un strat de zăpadă de 3-5 cm. Traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă. Se acționează cu material antiderapant;

– în județul Covasna, pe DN 13 E, între kilometrii 74 -81, între localitățile Zagon – Barcani, se circulă în condiții de iarnă, zapada este bătătorită, cu un strat de 2-3 cm. Se acționează cu material antiderapant;

– în județul Maramureș, pe DN 18, în zona localității Borșa, sunt precipitații sub formă de lapoviță, carosabilul fiind umed.

spot_img
spot_img

Politica