Conecteaza-te cu noi

Actualitate

21 de angajatori au fost sancţionaţi în urma controalelor ITM Gorj

Publicat

pe

21 de angajatori au fost sancţionaţi, în urma a 105 controale în domeniile relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă. Desfășurarea de forțe a fost efectuată de inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, în perioada 13.01-23.01.2020. Se pare că au fost aplicate amenzi în valoare totală de 50.500 de lei, 15 avertismente şi dispuse 110 măsuri de remediere.

Un angajator din comuna Leleşti, cu domeniu de activitate service auto s-a ales cu cea mai mare amendă. Acesta a fost sancționat cu suma de 10.000 de lei pentru că folosea în activitate o persoană în afara programului stabilit în contractul individual de muncă cu timp parţial.

„Nerespectarea timpului şi programului de lucru cuprins în contractul individual de muncă cu fracţiune de normă este aspru pedepsită de Legea nr. 53/2003, Codul Muncii, reprezentând un tip de muncă nedeclarată, motiv pentru care angajatorii care optează pentru astfel de contracte trebuie să acorde foarte multă atenţie tuturor condiţiilor care trebuie îndeplinite în cazul acestui gen de contract”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Continue Reading