sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Situaţia dificilă a locatarilor celor 300 de garsoniere din bulevardul Nicolae Bălcescu are și o rezolvare

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a anunţat că a găsit o rezolvare a situaţiei dificile în care se găseau locatarii celor 300 de garsoniere din blocurile G300, 225 şi 50 din bulevardul Nicolae Bălcescu. Situația  a rezultat din imposibilitatea legală de a mai utiliza terenul dintre imobile, aflat în proprietatea unui agent economic privat.

 Edilul-şef i-a informat pe reprezentanţii invitaţi că proprietarul a fost de acord cu un schimb de terenuri în zona Goranu, ceea ce înseamnă că spaţiul dintre blocuri va rămâne strict în utilizarea locatarilor din zonă.Vestea a fost primită cu aplauze din partea celor prezenţi. 

„Îi mulţumesc public domnului Antonescu pentru înţelegere!”, a ținut să sublinieze Mircia Gutău. Totodată, primarul a detaliat etapele ulterioare de rezolvare a acestei situaţii: „Evaluarea suprafeţelor ce fac obiectul schimbului, aprobarea în Consiliul Local a schimbului de terenuri şi a sumei de bani ce urmează să fie plătită în compensare de la bugetul local, definitivarea actelor prin care terenul dintre cele trei blocuri intră în domeniul public al municipiului şi demararea lucrărilor de modernizare necesare: realizarea unei parcări, a unui loc de joacă, modernizarea sistemului de iluminat public şi a alte facilităţi pe care le vor dori locatarii”, se arată pe site-ul primăriei Râmnicu Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Luni dimineaţa, Mircia Gutău s-a întâlnit cu locatarii blocurilor de garsoniere G300, 225 şi 50 din bd. Nicolae Bălcescu. Ca soluţie imediată, primarul din Râmnicu Vâlcea i-a îndemnat pe locatarii celor trei blocuri să solicite în instanţă servitute de trecere, asigurându-i de sprijinul administraţiei locale în acest demers.

spot_img
spot_img

Politica