sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Control ministerial la ISU Dolj. Vizate, rudele angajate

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj va fi vizat de o anchetă a Corpului de Control al Ministerului de Interne. Aceasta după ce, o publicaţie naţională a semnalat faptul că la ISU Dolj 101 cadre militare angajate ar fi rude între ele.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, duminică, la o emisiune televizată că în urma controlului se va stabili dacă vor fi sau nu sancţiuni. El a precizat însă că nu avea cunoştinţă despre situaţia semnalată.

„Nu ştiu de această situaţie. Luni voi trimite Corpul de  Control şi la ISU Dolj. Este singura cale în care pot afla oficial ce se întâmplă. În urma raportului prezentat de Corpul de Control, evident putem sesiza tot ce ţine de o anchetă administrativă sau tot ceea ce propune Corpul de Control cu privire la aplicarea unei sancţiuni”, a declarat Marcel Vela, la Antena 3.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Libertatea.ro a publicat, iniţial, pe surse, un articol în care acuza faptul că la ISU Dolj mulţi dintre angajaţi sunt rude. În urma acelui articol, generalul Dan-Paul Iamandi, șeful IGSU, a dispus un control şi a transmis rezultatele către publicaţia menţionată: „În cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgență „Oltenia” al Județului Dolj sunt angajate 101 cadre militare care au diferite grade de rudenie între ele”. Defalcat, situația arată astfel: 18 sunt ofiţeri (9 pe funcții de conducere), iar 83 sunt subofiţeri (4 pe funcții de conducere – şef GIS – Gardă Intervenție Stingere)”.

Libertatea.ro scrie că „în capul listei „piloșilor” se află chiar fiul inspectorului șef al ISU Dolj, colonel Constantin Florea, care este plutonier în cadrul Detașamentului 1 Pompieri Craiova. Colonelul Florea mai are și patru fini pe statul de plată”.

IGSU a precizat însă că nu există conflicte de interese.

Conform libertatea.ro, la nivelul conducerii mai sunt vizați prim-adjunctul inspectorului şef, colonelul Cătălin Cotoc, și adjunctul inspectorului şef, colonelul Teodor Nistor, mai exact, conform raportului IGSU, primul „a avut soția (subofițer) în subordonare directă, în intervalul 15.05.2014 – 01.09.2016 (perioadă în care îndeplinea funcţia de şef centru Operațional), iar aprecierile anuale de serviciu ale acesteia au fost întocmite de către altă persoană. Totodată, facem mențiunea că soția acestuia a fost încadrată din sursă externă în anul 2007, acesta ocupând, de la angajare și până în prezent, aceeași funcție”.

Cel de-al doilea șef, adjunctul Teodor Nistor, „are fratele (rudă de gradul II) în subordonare directă, iar acesta îndeplineşte funcţia de şef Serviciu Logistic. Persoana respectivă s-a mutat la cerere, în anul 2007, de la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră la ISU Dolj, pe o funcție de execuție în cadrul aceluiași serviciu”, mai scrie libertatea.ro.

Şeful ISU Dolj, colonelul Constantin Florea, nu a declarat nimic cu privire la controlul ministerial anunţat.

Politica