luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

ANM. Temperaturile scad și vor începe ninsorile

Un front de aer rece va ajunge în sud-estul Europei, iar în paralel unul de aer cald, neobișnuit pentru această perioadă, va afecta jumătatea vestică a continentului. „Pauza de iarnă” se va termina după Anul Nou, când europenii vor avea parte de aceeași vreme mult mai caldă decât normal, cum a fost până acum.

Potrivit meteorologilor, sunt așteptate ninsori în mare parte din țară în ultimele zile din an, inclusiv în București.

„În privința precipitațiilor, vor mai apărea, la noapte, mâine și poimâine (vineri și sâmbătă n.r.). Vorbim de ninsori la munte, iar în Moldova, Transilvania, Maramureș, încet-încet, pe lângă ploi să apară și lapoviță și ninsoare treptat. Asta pentru că va pătrunde o masă de aer mai rece pe circulația aerului din nord, urmând ca în noaptea de sâmbătă spre duminică, precipitațiile sub forma de ninsoare să apară în partea de centru, est și sud-est a teritoriului, iar duminică să mai ningă în general slab în jumătatea de sud-est a teritoriului, după care precipitațiile să mai ia o pauză”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În țară, vineri, în jumătatea de nord a țării, cerul va fi noros și se vor semnala precipitații, sub formă de ninsoare la munte, predominant ninsori în centru. În rest, vor fi mai ales ploi ziua, dar se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare spre seară și noaptea.

Începând de sâmbătă, vremea se va răci în toate regiunile, iar valorile termice vor fi cele normale acestei perioade.

Vor predomina ninsorile, astfel că se va depune un strat de zăpadă, pe arii restrânse mai consistent în nord-est și la munte.

Pentru duminică, sunt anunțate precipitații care, la munte și în Moldova se transformă în ninsori. Va ninge și în Muntenia și Dobrogea.

spot_img
spot_img

Politica