vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Argint pentru Mehedinți

Organizat în Sala Sporturilor „1 Decembrie 1918” din Alba, turneul final al competiției ”Fotbal și Feminitate” și-a stabilit medaliatele din 2019.

Echipele a 10 Asociații Județene de Fotbal s-au întrecut la categoria de vârstă U14 ani, iar cea a județului Mehedinți a cucerit medaliile de argint. În faza grupelor, fetele antrenate de Daniel Ispas au remizat cu Cluj (0-0) și Hunedoara (0-0), după care au câștigat meciurile cu Harghita (2-0) și Caraș-Severin (1-0), rezultate în urma cărora s-au clasat pe locul secund, cu 8 puncte. Pe primul loc, cu 10 puncte, a fost selecționata județului Hunedoarea, care, în semifinale, a trecut cu 1-0 de Vrancea. Câștigătoarea dintre Mehedinți și Suceava s-a decis la loviturile de departajare, unde severinencele s-a impus cu 2-1, după ce scorul din timpul regulamentar a fost egal, 1-1!

AJF Hunedoara a câștigat turneul după ce s-a impus la loviturile de la 7 m în duelul cu AJF Mehedinți, scor 3-2. Podiumul a fost completat de AJF Vrancea, care a câștigat finala mică jucată cu Suceava, scor 1-0! „Un rezultat de excepție pentru fotbalul feminin din Mehedinți. Am demonstrat că acest sport are viitor la noi în județ. Toate fetele sunt junioare la ACS Atletic Drobeta, iar în viitor vor evolua la senori pentru clubul nostru, care activează în prezent în liga secundă. Mulțumim domnului Dumitru Paraschiv, de la Asociația Județeană de Fotbal Mehedinți, pentru sprijinul acordat”, a declarat profesorul Daniel Ispas. Acesta a mizat pe: Sonia Pană, Simona Leonte, Ana Giurumescu, Anastasia Stanciu, Larisa Copilu, Andrada Giuhat, Ariana Tipar, Ada Ionașcu și Samy Golumbină.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Fotbal și Feminitate” e un proiect al Federației Române de Fotbal, susținut de UEFA, care are drept scop dezvoltarea și promovarea fotbalului feminin.

Grupa A
1. AJF Hunedoara – 10p
2. AJF Mehedinți – 8p
3. AJF Cluj – 5p
4. AJF Caraș Severin – 4p
5. AJF Harghita – 0p

Grupa B
1. AJF Suceava – 10p
2. AJF Vrancea – 8p
3. AJF Alba – 6p
4. AJF Bistrița Năsăud – 4p
5. AJF Dolj – 0p

Clasament final

1. AJF Hunedoara

2. AJF Mehedinți

3. AJF Vrancea

Politica