sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

60 milioane lei pentru modernizarea depoului şi liniilor de tramvai

Primăria Craiova a semnat contrctul de fianţare pentru proiectul „Modernizare depou şi modernizarea staţiilor de redresare pentru alimentarea electrică a tramvaielor – Faza 2 Modernizare depou tramvai”. Proiectul are o valoare de 60 milioane lei şi a fost depus în data de 01.03.2019 în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4, Prioritatea de investiții 4e, Obiectivul specific 4.1: Reducerea emisiilor de carbon.

„Am semnat încă un contract cu finanțare Europeană!

Depoul de tramvaie, precum și calea de rulare și linia de contact din incinta depoului vor fi modernizate. Proiectul „Modernizare depou și modernizarea stațiilor de redresare pentru alimentarea electrică a tramvaielor – Faza 2 Modernizare depou tramvai” presupune reabilitarea clădirilor existente în incinta depoului de tramvai și dotarea cu echipamente și utilaje specifice activității de întreținere și reparații tramvaie precum și modernizarea rețelei de contact și a căii de rulare și a echipamentelor de cale a tramvaiului din incinta depoului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Valoarea totală a proiectului este de 61.046.070,09 lei inclusiv TVA, aproximativ 12.850.000 Euro”, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Finanţarea nerambursabilă este de 59.312.020,69 lei.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, oportunitatea realizării acestor intervenţii este justificată de faptul că depoul de tramvaie nu a suferit nici o reparaţie capitală sau intervenţie semnificativă de reparare de la momentul punerii în funcţiune, respectiv anul 1987 când a fost dată în exploatare linia de tramvaie, şi până în prezent, activităţile specifice din depou desfăşurându-se la un nivel scăzut de calitate.

Pe de altă parte, Craiova ar urma să primească 17 tramvaie noi, achiziţia fiind derulată de Ministerul Dezvoltării. A fost lansată o licitaţie în acest sens, iar la începutul anului ar urma să fie deschise ofertele depuse.

Autobuzele vin marţi

Primele 25 de autobuze Euro 6, din cele 38 achiziţionate de Primăria Craiova, cu ajutorul unui credit de la BERD, ar urma să ajungă în aceste zile în oraş. Turcii de la BMC, care au câştigat licitaţia pentru livrarea lor, ar fi trebuit să le trimită de vineri.

„În mod normal trebuia să vină azi (n.r. – vineri, 13 decembrie). Am primit un mail de la constructor în care ne spunea că vor veni pe data de 17. Pe noi ne interesează foarte mult ca cele 25 să vină anul acesta ca să putem face formalităţile şi să facem plata pe care o avem din creditul BERD. Avem banii în cont. Domnul Stelică Bărăgan (n.r. – viceprimarul Craiovei) şi doamna Maria Nuţă (n.r. – Direcţia Investiţii) îşi fac formalităţile să plece la Izmir, să se vină cu unul dintre autobuze să fiu eu sigur că nu ne mint”, a precizat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Alte 13 autobuze ar urma să fie livrate de BMC până la 7 februarie 2020.

Autobuzele au o lungime de 12 metri, o lățime de 2,5 metri, înălțimea este de 3,4 metri și are trei uși pe partea dreaptă. Capacitatea este de 97 de pasageri dintre care 26 pe scaune și 71 în picioare.

Autobuzele au podea complet coborâtă și dispun de rampe pentru accesul în scaun cu rotile.

Vor fi echipate cu sisteme informatice audio-video: un sistem de supraveghere video în interiorul și în exteriorul vehiculului. Sistemul include 6 camere digitale de culoare, de înaltă rezoluție, de tip dom, cu o carcasă anti-vandalism instalată după cum urmează: o cameră este instalată pe partea stângă a autobuzului pentru supravegherea în caz de accident pe partea stângă a vehiculului; o cameră este instalată lateral a autobuzului pentru supravegherea zonei ușii de acces pentru pasageri; o cameră situată lângă scaunul șoferului, axată pe direcția de deplasare; și două camere în compartiment pentru pasageri, dar și o cameră în spate pentru siguranță.

Autobuzele vor fi dotate cu indicatoare traseu exterioare, dar și indicatoare interioare, dispozitive de alarmă automate în caz de incendiu, temperaturi extreme și fum amplasate în compartimentul motorului, sistem automat de stingere a incendiilor, instalat în vehicul în zona motorului și în compartimentul pentru încălzitoare suplimentare.

Politica