luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

500 de lei, numele pe listă și te poți căsători la Poarta Sărutului în noaptea dintre ani

Primăria Târgu Jiu le aduce la cunoștință persoanele ce doresc să se căsătorească la Poarta Sărutului în noaptea dintre ani că se pot înscrie în perioada 19-20 decembrie. Se pare că şi cuplurile domiciliate în alte localităţi pot cere acest lucru.

Potrivit agerpres.ro, nu mai este necesar ca cel puţin una dintre persoane să aibă domiciliul în municipiu.

Primăria Municipiului Târgu Jiu anunţă cetăţenii că, în ceea ce priveşte căsătoriile din noaptea dintre ani oficiate la Poarta Sărutului, toate cuplurile interesate se pot înscrie, fără a mai fi necesar ca cel puţin una dintre persoane să aibă domiciliul în oraş. Începând din acest an, atât cuplurile domiciliate în alte localităţi, cât şi cele din Târgu Jiu pot depune documentele necesare la Direcţia de Evidenţă a Populaţiei în perioada 19-20 decembrie, se arată în informarea primăriei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Peste 300 de căsătorii au fost oficializate, din anul 2002 şi până în 2018, la Poarta Sărutului din Parcul Central al municipiului Târgu Jiu. Toate în noaptea de Revelion.

Tot ce trebuie să facă viitorii soți, după ce s-au înscris, este să aibă la ei actele necesare: certificatul de naştere copie şi original, cartea de identitate copie şi original, certificat prenupţial original, iar în cazul în care unul dintre cei doi este divorţat sau văduv, este nevoie de certificate doveditoare de divorţ, respectiv deces. Totodată, potrivit gorjeanul.ro, cei care vor dori să-şi unească destinele în noaptea de Revelion, sub simbolul brâncuşian al iubirii, vor trebui să achite la Primăria Târgu-Jiu o taxă de 500 de lei.

Cel care va oficia cununiile va fi chiar primarul Marcel Romanescu.

,,Este un moment deosebit acesta al oficierii căsătoriilor de Anul Nou, la Poarta Sărutului. Este deja o tradiţie la Târgu-Jiu şi o ducem mai departe. Tradiţia a devenit cunoscută în ultimii ani şi momentul este planificat din timp. Sunt tineri care îşi propun să facă primul pas împreună la Târgu-Jiu, la Poarta Sărutului şi ne bucură acest lucru”, a declarat edilul municipiului Târgu-Jiu.

Politica