marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Nicoleta Margareta Ţînţ este candidatul Secţiei pentru judecători la funcţia de preşedinte al CSM

Judecătorul Nicoleta Margareta Ţînţ a fost desemnată, marţi, prin vot, de Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii pentru a candida la funcţia de preşedinte al CSM, au precizat, pentru Agerpres, surse din cadrul instituţiei.

Ţînţ face parte din grupul controlat de actualul preşedinte Lia Savonea, la rândul său apropiată de Florin Iordache, deputatul PSD care a măcelărit legile Justiţiei şi Codurile Penale. Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a privit de pe margine răfuiala din CSM.

Judecătorii Mihai Bălan şi Nicoleta Ţînţ şi-au anunţat, marţi, în cadrul Secţiei pentru judecători a CSM, candidaturile pentru funcţia de preşedinte al CSM.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit sursei citate, atât PNL, cât şi PSD aşteaptă alegerile pentru şefia CSM. Dacă noua conducere a CSM va susţine desfiinţarea Secţiei Speciale, partidele vor susţine demersul în Parlament. Dacă nu, în fruntea Secţiei Speciale va fi instalat un magistrat fără proptele politice.

„În cazul în care noua conducere a CSM va susţine desfiinţarea Secţiei Speciale, PSD se va conforma. În caz contrar, vom încuraja ca Secţia să fie condusă de un magistrat independent şi  să funcţioneze sub autoritatea procurorului general“, susţin surse din conducerea PSD pentru „Adevărul“.  Secţia Specială a fost criticată şi în rapoartele MCV, dar şi de Comisia de la Veneţia, iar în 27 noiembrie, desfiinţarea ei a fost aprobată tacit de Camera Deputaţilor, însă Senatul este cameră decizională. La Senat, social-democraţii au aproape singuri majoritate.

Politica