sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Semafoarele de la „Calu mort” scoase din funcțiune după doar o zi

După o zi haotică în trafic, la intersecția străzii Caracal, cu Henry Ford și bulevardul Decebal, reprezentanții Primăriei Craiova au decis că nu este cazul să lase semafoarele din zonă în funcțiune. Circulația rutieră este fluidizată, în continuare prin sensul giratoriu.

Primăria Craiova pusese luni în funcțiune semafoarele de la „Calu mort”. Numai că traficul a devenit infernal, creându-se blocaje. Marți, s-a revenit asupra deciziei.
„S-a revenit la sens giratoriu cu balize. Acele semafoare au fost făcute pe fonduri europene, a trebuit să le punem în funcțiune, le-am și pus în funcțiune, traficul însă, din păcate, nu poate fi dirijat cu aceste semafoare. Aceasta și datorită faptului că între momentul în care s-a scris proiectul european prin care s-au achiziționat și momentul actual au apărut și acele delimitatoare între sensuri, iar cineva care vine dinspre Ford, de exemplu, să se ducă spre centrul comercial de acolo, ori spre zona Cârcea ar trebui să parcurgă drumul pe Caracal până la fosta unitate militară să poată să întoarcă. Inițial erau foarte mulți de la Ford care puteau să întoarcă spre Leu direct. Ne cerem scuze celor care au avut un timp de așteptare foarte mare în mașină. A durat, din fericire, o zi și ne-a venit mintea la cap și de la 11.30-12 este din nou sensul giratoriu. În următoarea perioada de timp îl vom și defini ca sens giratoriu așa cum este la intrarea dinspre Podari, nu cu acele balize care sunt luate de vânt”, a explicat administratorul public al Craiovei, Sorin Manda.
Alte sensuri giratorii ar putea fi amplasate pe aceste străzi.
„Ne gândim, pentru fluidizarea întregii circulații pe acest tronson Henri Ford – Strada Caracal, să facem la toate intersecțiile sensuri giratorii pentru că este destul de ciudat să pleci din sens giratoriu să dai în semafor”, a mai spus Manda.

 

sursa foto: facebook – INFO TRAFIC CRAIOVA ȘI DOLJ

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica