luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pițurcă a dat cărțile pe față: Pigliacelli devine a treia opțiune!

Disciplina este cuvântul de ordine în tabăra alb-albastră a lui Victor Pițurcă din Bănie. Nimeni nu e de neînlocuit, iar cine nu se supune regulilor, indiferent de nume, face tușa.

La conferința de la finalul meciului cu Hermannstadt, câștigat de juveți cu 3-0, Victor Pițurcă a dat detalii despre situația lui Mirko Pigliacelli. Antrenorul Craiovei a anunțat că italianul a devenit a treia opțiune pentru postul de portar: „La mine un jucător nu evoluează din trei motive: fie e accidentat, fie are cartonașe, fie consider că trebuie să joace un altul. Pigliacelli nu a jucat pentru că am considerat că trebuie să joace Popescu. Dacă va apăra bine Popescu va rămâne titular. Dacă nu, urmează Marinescu. Eu vreau să dau șansă tuturor portarilor din lot”.

Întrebat dacă a avut un conflict cu portarul italian, Pițurcă a spus: „Eu nu mă cert cu jucătorii, cum să mă cert cu jucătorii? Am avut o discuția cu Pigliacelli, el se supără tare când nu e titular. E angajat al clubului, lunar e plătit, trebuie să-și facă meseria și să tragă pentru a redeveni titular”. Despre ceilalți jucători care nu mai prind foaia de joc, Pițurcă a spus: „Mateiu, Kelic trebuie să lupte să-și găsească locul de titular. Contează foarte mult antrenamentele, cum se pregătesc. Nu eu introduc jucătorii în teren, ei singuri se introduc, contează ce fac la antrenament”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Managerul oltenilor a fost încântat de evoluția celor pe care s-a bizuit cu Hermannstadt: „Universitatea Craiova, indiferent că învinge sau nu, își subordonează adversarul. Se vede că suntem în top la toate capitolele. La 3-0 normal că mi-a plăcut, dar sigur că îmi doresc mai mult. Cu acest gen de echipe, la Craiova aici, trebuie să se termine meciurile la diferențe de 4,5,6 goluri. Doream să marcăm 3 goluri pentru că așa îi întreceam pe Astra la golaveraj”.

Pițurcă i-a evidențiat pe puști ce au evoluat în ofensiva Craiovei: „Amândoi juniorii au jucat bine. Și Baiaram și Nițu, au jucat bine, dintr-o atingere. Se pregătesc foarte bine. O să mai vină câțiva puști de la echipa a doua, care vor pune probleme titularilor”.

Antrenorul Craiovei a comentat și numirea lui Rădoi la cârma primei representative: „Mirel Rădoi are stofă de selecționer, s-a văzut. A format un grup bun, o echipă bună. Acum va trece la un alt nivel, nu va fi simplu pentru el. Toată lumea așteaptă aceste meciuri ca și cum ar fi salvatorul. Oricum, orice selecționer va fi numit ar trebui să i se dea șansa să conducă echipa și în următoarea campanie de calificare”.

Politica