sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Primarul Severinului a pus șaua pe căruțași

Primarul municipiului Drobeta Turnu-Severin Drobeta Turnu Severin a interzis accesul vehiculelor cu tracțiune animală în oraș. De acum înainte orice căruță cu cai depistată prin municipiu va fi confiscată iar proprietarul va primi o amendă usturătoare. Decizia primarului i-a nemulțumit pe căruțașii din Severin, toți oameni sărmani, care se plâng de faptul că de acum înainte nu vor mai putea trăi.
Primarul Marius Screciu a luat act de supărarea acestor oameni în urma unor audiențe aprinse: „Mi-au luat căruța cei de la poliția comunitară. Nu am cu ce trăi. M-au prins cu căruța și au confiscat-o. Eu nu am niciun venit. Eu adun sticle de la gunoi și le vând. Am căruța de ani de zile. Nu mă pot descurca fără căruță. Vă spun sincer că fără căruță nu am cu ce trăi”, a declarat un căruțaș. „Eu am mai multe amenzi, care, cumulate, ajung la 35 de milioane vechi. Trebuie să merg cu căruța, să ajung la târg. Din asta trăiesc, nu am altă sursă de venit. Umblu de 60 de ani cu căruța. Trebuie să circul în continuare cu ea, ca să supraviețuiesc”, s-a plâns primarului alt căruțaș din Severin.
„Încălcați legea de două ori. Odată când veniți cu căruța în oraș și altă dată când luați gunoiul și îl transportați prin oraș. Arată urât. Într-un oraș civilizat, modern, nu poți să mergi cu căruța pe bulevard! Nu se mai poate”, a fost răspunsul primarului Marius Screciu. „Am instituit niște reguli clare. Nu mai permitem intrarea căruțelor în oraș sub nicio formă, indiferent de modalitatea de proprietate. Căruțașii trebuie să înțeleagă că lucrurile se schimbă, se modernizează și nu mai putem trăi ca acum 30, 40, 50 de ani. Ei îi înțeleg și pe dumnealor. Nu au venituri și trebuie să trăiască cumva și ei. Încercăm să îi ajutăm. Acum vom ajuta o familie fără venituri din Schela, care își câștigă traiul doar în acest fel, cu căruța. Trebuie însă, să ne supunem voinței majorității. Cei mai mulți dintre severineni nu își doresc căruțe în oraș. Dacă vor mai circula, le vom confisca vehiculul, plus amenzile aferente”, a ținut să anunțe primarul Marius Screciu.

Politica