luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Studiu pentru redeschiderea spitalului din Vânju Mare

Consilierii mehedinţeni au aprobat, în şedinţă extraordinară, un proiect de hotărâre prin care s-a introdus pe lista de investiții a Consiliului Județean (CJ) obiectivul “DALI reabilitare și dotare Spitalul Vânju Mare”. În plus, conform reprezentanţilor administraţiei judeţene, în urma unei rectificări bugetare, a fost alocată suma de 170.000 lei pentru acest studiu.

Este primul demers concret pe care îl facem în urma discuțiilor pe care le-am purtat cu conducerea Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin, cu cadrele medicale care lucrează acum la Secția externă din Vânju Mare, dar mai ales cu oamenii din zonă care își doresc să se redeschidă spitalul.
În plus, în această dimineață am purtat discuții cu cei trei medici rezidenți care se află, în prezent, pe statul de personal al centrului multifuncțional de la Vânju Mare, la secțiile Obstetrică-Ginecologie, Pediatrie și Chirurgie și care s-au arătat interesați să rămână aici să lucreze, după examenul de rezidențiat în condițiile în care unitatea va fi modernizată. De asemenea, facem demersuri în continuare, pentru completarea schemei de personal pentru Spitalul de la Vânju Mare, astfel încât, după procesul de reabilitare și dotare, pacienții să beneficieze de condiții bune de diagnosticare și tratament, fără a fi nevoie, neapărat, să vină la Drobeta Turnu Severin”, a precizat președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu.

Spitalul din Vânju Mare a fost închis în anul 2011.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica