sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Via Transilvanica – Pietrele de hotar, la Mehedinți

Primele pietre de hotar ale traseului turistic Via Transilvanica au fost amplasate în Mehedinți.
Proiectul Via Transilvanica are ca punct de plecare municipiul Drobeta Turnu Severin și traversează județul Mehedinți.
82 de pietre de hotar au fost trimise de la Tășuleasa Social din Pasul Tihuța spre Mehedinți.
„Autoritățile locale și Geoparc Platoul Mehedinți au fost extrem de entuziasmați de acest proiect, s-au mișcat într-un ritm năucitor cu pregătirile pentru amenajarea drumului care unește. S-au mobilizat și chiar au și trimis 3 artiști din Mehedinți, care au luat parte la tabăra de sculptură și au realizat câteva lucrări pentru județul lor. Unul dintre aceștia este cel care l-a sculptat pe Decebal, de la Porțile de Fier”, au spus inițiatorii proiectului.
Cei 82 km de traseu din județul Mehedinți vor fi inaugurați în septembrie.

Un drum curajos

Reprezentanţii Asociaţiei Tăşuleasa Social au demarat acest proiect pornind de la ideea că nu există în România un circuit care să ne încurajeze să îl parcurgem altfel decât cu mașina.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Traseul pe care îl vom amenaja are 950 de km, de la Drobeta-Turnu Severin până la Putna, iar din experiența noastră de drumeți, acesta se poate parcurge în mai multe săptămâni în totalitate sau parțial în câteva zile, după puterea și dorința călătorului. Infrastructura Via Transilvanica va furniza date despre posibilități de cazare și masă, dar și informații istorice și culturale ale diferitelor zone geografice.Drumul urmează să fie marcat cu elemente de identificare specifice, din materiale durabile, care să permită buna orientare a călătorului pe parcurs”, au explicat aceştia.

Pentru realizarea proiectului este în continuare nevoie de sprijin.
„Anul trecut am reușit să marcăm primii 140 km din povestea și drumul Via Transilvanica. (…) Via Transilvanica este un proiect frumos, pe măsura locurilor pe care le va străbate. Peisajele naturale asigură deja elementul spectaculos al acestui drum, însă infrastructura de care va dispune necesită şi sprijin financiar. Dar povestea este de abia la început, iar noi sperăm să finalizăm cât mai repede cu putință cei 1.000 de km pe care ni-i propunem. Susţinerea de care ne-am bucurat până acum ne dă încredere să mergem mai departe. Cu ajutorul lor vom reuși să înaintăm și anul acesta pe Drumul care unește! Mulțumim!”, transmit reprezentanții asociației.

Politica