miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sculpturile de la „Drumuri Brâncuşiene”, prezentate la stadion

Lucrările realizate în cadrul celei de-a 7-a ediții a Simpozionului Internaţional de Sculptură „Drumuri Brâncuşiene” 2019 vor fi prezentate vineri, de la ora 11, pe esplanada Stadionului „Ion Oblemenco” din Craiova, în cadrul festivității de închidere a evenimentului, festivitate la care sunt așteptați toți craiovenii.

„Autoare a aproape 40 de lucrări de sculptură în marmură, Craiova este un brand cultural la nivel internaţional.
Amprenta culturală a marelui artist român Constantin Brâncuși rămâne fixată în conștiința națiunii iar orașul Craiova se bucură de privilegiul unui patrimoniu internațional al creațiilor celui care a pășit pentru prima dată în lume pe drumul modernismului. Casa de Cultură „Traian Demetrescu” oferă comunității produse originale asigurând orașului un loc special pe harta turismului cultural internațional”, arată reprezentanții insituției de cultură.
Anul acesta, tema simpozionului a fost „Sportul ca expresivitate a mișcării”, cinci sculptori, care își au originea în țări de mare importață istorico-culturală, fiind angrenați în proiect.

„Di Prospero Marino sosit din Italia va îmbogăți peisajul cultural municipal cu lucrarea: Spatial Contortion. Un reprezentant al celei de-a doua artă venit din Ecuador, Estrella Gavidia Milton Ramon, a executat lucrarea: Organic Geometry. Cu dublă naționalitate Ferhat Ozgur Gorel provenind din Turcia și activând de mulți ani în Georgia ne oferă prin măiestria artei sale la Craiova lucrarea: The Shadow Player. România este prezentă cu două nume de referință și notorietate la nivel național și internațional: Petre Virgiliu Mogoșanu un craiovean talentat și ispirat cu premii și participări internaționale, a doua oară consecutiv prezent la Simpozionul Internaţional de Sculptură „Drumuri Brâncuşiene” a elaborat lucrarea monumentală Volumes and Trajectories și domnul profesor Emilian Popescu curator anul acesta al proiectului care a pus în operă lucrarea Flacăra eternă.
Felicitări artiștilor pentru această ediție și vă așteptăm cu drag să ne bucurăm împreună de acestă reușită!”, mai transmit reprezentanții Casei de Cultură „Traian Demetrescu”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica