marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Crimele de la Caracal, analizate în şedinţa CSAT

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă şi membri ai Executivului se vor reuni, marţi ora 13.00, la Cotroceni, în şedinţa CSAT, pentru a analiza raportul MAI şi date cu privire la crimele din Caracal.

Şeful statului a declarat duminică că va fi o discuţie foarte serioasă asupra aspectelor legate de cazul din Olt, precizând că Guvernul ar trebui să analizeze dacă nu cumva este autorul moral al tragediei, informează Mediafax.

„Nu mă voi pronunţa pe detaliile acestui caz până la finalizarea anchetei şi a rapoartelor pe care le vom discuta, în mod foarte serios, în CSAT. În mod normal, însă, nu ar fi trebuit să ajungem să discutăm un asemenea caz în CSAT. Şi resping abordarea politicianistă propusă de Guvernul României, care ar trebui să se gândească dacă nu cumva este autorul moral al acestei tragedii”, a afirmat Klaus Iohannis.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Preşedintele Iohannis a mai spus că va cere, în CSAT, premierului şi miniştrilor de Interne şi Justiţiei să găsească soluţii concrete.

Luni, Ionel-Sorinel Vasilca, director al STS, a anunţat că a înaintat preşedintelui Klaus Iohannis, demisia sa din funcţie. Demisia a fost înaintată pentru a nu afecta prestigiul instituţiei, a spus acesta.

Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a luat act de demisia şefului STS.

Suspectul principal din Caracal, Gheorghe Dincă, şi-a recunoscut, duminică, ambele crime, atât în cazul Alexandrei, cât şi al Luizei, a declarat avocatul din oficiu al bărbatului.

Procurorii au extins cercetările în cazul Dincă Georghe pentru omor calificat, au anunţat procurorii DIICOT duminică seara.

Politica