vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Comportament inacceptabil al unei asistente de la SJU Drobeta

Însoţitoarea unei paciente internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin (jud. Mehedinţi) a filmat, miercuri, scene şocante.

Adolescenta bolnavă acuză dureri mari şi cere un calmant, iar, chemată lângă patul fetei, asistenta se răsteşte la ea, o ameninţă că o să o dea afară din spital şi o întreabă „Vrei să te omor eu?”, relatează realitatea.net

„O să vă rog să părăsiţi spitalul, până nu chem gardienii. Agitaţi bolnavii. V-am zis să tăceţi”, a spus asistenta, care fusese chemată de însoţitoarea fetei să o ajute.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ajunsă lângă patul tinerei, unde aceasta din urmă plângea de durere, asistenta n-a arătat semne de compasiune, ba din contră a fost agresivă: „Dacă nu te potoleşti, o să chem medicul, să te ducă în terapie. Alte calmante nu mai am ce să-şi fac, copilule, înţelegi? Vrei să te omor eu?”.

Pe filmarea distribuită pe Facebook de Ziarul Din Mehedinți stă scris cu litere mari: „9.000 de euro postul de asistentă; 5.000 de euro postul de infirmier; 3.000 de euro postul de brancardier. Conducere PSD!”.

Conform publicaţiei Ziarul Din Mehedinți, evenimentul s-a întâmplat cu o zi înainte ca premierul Viorica Dăncilă să viziteze spitalul, însoţită şi de Ministrul Sănătăţii.

Preşedintele CJ Mehedinţi cere măsuri urgente.

„Am rămas consternat de limbajul cadrului medical, la patul pacientei! Dezaprob întru totul un astfel de comportament al personalului medical, cu atât mai mult cu cât asistenta i s-a adresat unei minore aflată în stare post-operatorie. Cer, de urgență, managerului Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin, să ia măsurile ce se impun în cazul angajatei respective și vreau să îi asigur pe mehedințeni că nu tolerez un astfel de comportament din partea personalului medical la adresa pacienților.

Cer scuze, personal, familiei pacientei și îi doresc recuperare cât mai rapidă victimei și așa în suferință, care a fost nevoită să asculte acele cuvinte deloc încurajatoare, cum ne-am aștepta să primească bolnavii, din partea cadrelor medicale!”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.

Politica