vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Polițiștii gorjeni s-au dotat cu aparate pentru depistarea șoferilor drogați

Polițiștii din Cadrul IPJ Gorj au fost dotați cu două aparate DrugTest și vor efectua activități specifice, în vederea depistării șoferilor ce conduc sub influența substanțelor psihoactive. Orice persoană care conduce după ce a consumat droguri nu riscă doar să fie implicată într-un accident, ci se poate alege și cu închisoare între 1 și 5 ani.

La nivelul judeţului Gorj, reţeaua căilor de transport totalizează 1.887 km drumuri, din care: drumuri europene – 119 km, drumuri naţionale – 223 km, drumuri judeţene – 753 km, drumuri comunale – 792 km.

În perioada sezonului estival, prin specificul activităţilor recreative, respectiv deplasarea în zone de agrement sau în mediul rural, circulaţia mai intensă pe drumurile publice, afluxul mare de persoane în zonele turistice, în special în cadrul „turismului de week-end”, restricţiile de circulaţie pe unele tronsoane de drum, datorate lucrărilor de reamenajare a carosabilului, nerespectarea regulilor de circulaţie şi neadaptarea conduitei la condiţiile de trafic de către unii conducători auto, este posibil să intervină factori de risc care pot genera o creştere a numărului de evenimente rutiere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, polițiștii le recomandă șoferilor: „Înainte de a pleca la drum asiguraţi-vă că autovehiculul este în stare bună de funcţionare! Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice, substanţe cu efect psihoactiv sau sunteţi prea obosit! Nu este pusă numai viaţa dumneavoastră în pericol ci şi a celorlalţi participanţi la trafic. Respectaţi regulile de circulaţie şi adaptaţi conduita la condiţiile de trafic! Respectaţi reglementările legale privind transportul copiilor (folosiți centura de siguranţă şi scaunul special pt. copii). Folosiţi centura de siguranţă (conducători auto şi pasageri) pentru diminuarea riscului victimal. Nu ascultaţi muzica şi nu vorbiţi la telefon fără handsfree în timp ce vă deplasaţi cu autovehiculul, astfel încât să puteţi fi atent la traficul rutier”.

 

Politica