Peste 1000 de porci, ucişi. Pesta cuprinde Doljul

Numărul cazurilor de pesă porcină africană confirmate în judeţul Dolj s-a înmulţit. În 12 localităţi a fost deja confirmată prezenţa virusului, iar autorităţile aşteaptă joi rezultatele analizelor recoltate de la porcii din alte două localităţi.

Peste o mie de porci au fost ucişi preventiv, cei mai mulți în Nedeia (345), Zăval (216), satul Teasc (207), Pisculeț (171) și Ghighera(151).

La data de 15 iulie, pesta porcină africană (PPA) a fost confirmată în localitățile: Teasc, Gighera, Nedeia, Zăval, Ostroveni, Pisculeț, Bechet, Măceșu de Sus, Măceșu de Jos, Cârna, Braloștița, Badoși din județul Dolj. Pentru a asigura o protecție epidemiologică ridicată, recomandăm cetățenilor localității dumneavoastră să aplice măsurile preventive generale privind biosecuritatea în exploatații și să anunțe medicului veterinar orice caz de îmbolnăvire sau moarte a suinelor domestice și sălbatice de care au cunoștință”, potrivit DSVSA Dolj.

Suspiciuni sunt şi la Ciupercenii Noi și Poiana Mare, confirmarea sau infirmarea prezenţei virusului pestei porcine fiind aşteptată joi.

Populare

Recomandări

„Mai aveați puțin și stricați DrugTest-ul”. La volan cu 7 tipuri de droguri

Un șofer a fost prins la volan sub influența...

George Simion, dus la secţie de poliţie! S-a ales cu dosar penal

Un scandal a izbucnit noaptea trecută, în Piața Victoriei,...

ANM: Vreme caldă, în octombrie

Administrația Națională de Meteorologie a emis estimări meteo pentru...

S-au modificat regulile spovedaniei! Orice gest familiar trebuie evitat

 O serie de propuneri ale Comisiei pastorale, monahale şi...