vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Controale în pieţe la legume şi fructe româneşti

Autoritatea Naţională Fitosanitară a prelevat un număr de 401 de probe de roşii româneşti de la producătorii înscrişi în Programului guvernamental de sprijin pentru tomate 2019. Au fost finalizate analizele de laborator pentru un număr de 321 de probe, fără a se înregistra depăşiri ale reziduurilor de pesticide peste limita maximă admisă, scrie Adevărul.

De asemenea, rezultatele analizelor de laborator confirmă faptul că legumele şi fructele din producţia autohtonă întrunesc standardele de calitate şi nu prezintă risc pentru consumatori.

Totodată, în cadrul Programului Naţional de Monitorizare a reziduurilor de pesticide din legume, fructe şi cereale, Autoritatea Naţională Fitosanitară prelevează în permanenţă probe, în vederea depistării depăşirilor de reziduuri de pesticide.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pieţele agroalimentare din Romania oferă consumatorilor în această perioadă suficiente cantităţi de legume şi fructe de sezon din producţia autohtonă. Consumatorii pot găsi în pieţele agroalimentare, în pieţele de gros sau în spaţiile special amenajate din jurul pieţelor: pepeni verzi şi galbeni proaspăt recoltaţi, piersici, zmeură, mure de cultură, nectarine, caise, precum şi tomate, ardei, vinete, cartofi, varză, conopidă, fasole păstăi, verdeţuri etc.

Politica