duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Camera Deputaţilor a hotărât: Diaspora votează 3 zile

Camerei Deputaţilor a votat, miercuri, decizional, proiectul de lege prin care votul în Diaspora pentru alegerile prezidenţiale este extins la trei zile. Legea mai prevede ca votul în România şi în Diaspora să fie extins până la ora 24.00, în cazul în care există cetăţeni în secţia de votare.

Proiectul a fost votat cu  228 „pentru” şi unul „împotrivă”.

Deputaţii au respins, însă, la dezbaterile asupra proiectului, cu 187 de voturi „împotrivă” şi 22 voturi „pentru” amendamentul prin care publicarea exit-poll-urilor să se facă doar după ora 24:00 din ultima zi de vot.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, la propunerea AEP, a fost introdusă modificarea legislaţiei, astfel încât finanţarea campaniilor electorale să poată fi făcută din bugetul partidelor politice. În prezent, doar candidaţii îşi pot finanţa campania electorală, banii fiind apoi rambursaţi.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Florin Mituleţu Buică, a declarat, marţi, că a avut o discuţie cu cei din Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) pentru a simplifica procedura de vot în sistemul electronic la alegerile prezidenţiale.

Preşedintele AEP a mai anunţat că a avut o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă, iar alegerile prezidenţiale urmează să se desfăşorare pe 10 noiembrie, primul tur de scrutin, şi 24 noiembrie, al doilea tur.

Legea va ajunge la preşedintele României pentru promulgare.

spot_img
spot_img

Politica