sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cercetări la Adopţii Mehedinţi

O comisie va verifica modul în care şi-au desfăşurat activitatea angajaţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Mehedinţi, referitoare la plasamentul Sorinei, fata de 8 ani smulsă cu forţa din familia în care a crescut, de la momentul la care fata a fost dată în grija asistentului maternal și până la momentul în care drepturile părintești au trecut la familia adoptatoare, în baza deciziei Curții de Apel Craiova, spun reprezentanţii Consiliului Judeţean.

Potrivit acestora, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, “a solicitat conducerii DGASPC Mehedinți demararea unei cercetări administrative la nivelul Compartimentului de adopții și post adopții și a Serviciului Management de Caz.
Cercetarea va avea ca obiectiv activitatea coordonatorului Compartimentului de adopții și post adopții, doamna inspector I Pîrneci Valentina, a șefului Serviciului Management de caz pentru Copii, Boceanu Angelica, a managerului de caz, inspector I Violeta Morjan, fără a se limita la persoanele numite anterior”.
În funcție de constatările cercetării administrative, va fi demarată o eventuală cercetare disciplinară, dacă situația o impune.
“Pe lângă traumele suferite de fetiță, pe care sper să le depășească cu bine, cazul a generat o profundă emoție la nivel național. Acestea sunt și motivele pentru care, personal, la fel ca cei care susțin cauza minorei, îmi doresc ca la finalul tuturor cercetărilor, fetița să aibă confortul fizic și psihic de care are nevoie pentru o copilărie fericită!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu

Protecţia Copilului Dolj: Procurorul nu a dat prea multe date despre acţiunea din Baia de Aramă

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe de altă parte, reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Dolj au transmis un comunicat de presă prin care arată că „printr-o adresă a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, înregistrată la instituția noastră în data de 20.06.2019, s-a solicitat să asigurăm “prezența la data de 21 iunie 2019, la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova…. la ora 7.00, a unui psiholog și a unui asistent social pentru a acorda consiliere psihologică și asistență unui minor…“ fără a ne fi furnizate alte informații (locație, istoric, speță etc); în conformitate cu prevederile legale, similar cu modul de răspuns la toate solicitările organelor de urmărire penală sau instanțelor judecătorești, instituția noastră a desemnat un psiholog și un asistent social care au participat la acțiunea din data de 21 iunie 2019 sub coordonarea procurorului de caz”.

Potrivit acestora, procurorul de caz, Maria Piţurcă, a stabilit modul în care urma ca Sorina să fie luată din casa asistentei maternale: Procurorul de caz a stabilit modul de acțiune, în sensul că personal va întreprinde demersurile de preluare a copilului, iar personalului din cadrul instituției noastre i s-a solicitat intervenția ulterior preluării copilului, precum și pe parcursul deplasării către Institutul de Medicină Legală Craiova”.

Aceştia mai susţin că, după preluare, Sorina a fost însoțită de mama adoptivă în prezența căreia nu a mai fost agitată și față de care nu a manifestat reacții de respingere.

Pe parcursul deplasării către Institutul de Medicină Legală Craiova, copilul a beneficiat de suportul specialiștilor instituției pentru a înțelege acțiunile care s-au petrecut, a conștientiza ceea ce se întâmplă și ceea ce urmează să se întâmple. La sediul Institutului de Medicină Legală Craiova copilul a manifestat o atitudine colaborativă, răspunzând la toate întrebările și solicitările specialiștilor acestei instituții. După finalizarea procesului de expertizare, copilul a fost încredințat părinților de către reprezentanții poliției, în prezența specialiștilor instituției noastre care i-au recomandat mamei să fie atentă la nevoile emoționale ale fetei, să-i ofere sprijinul de care va avea nevoie și să solicite ajutorul specialiștilor (medic, psiholog etc) în caz de nevoie”, se mai arată în comunicatul menţionat.

În încheiere, reprezentanţii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj subliniază încă o dată faptul că violența asupra copiilor, indiferent de forma de manifestare, nu poate fi tolerată.

Psihologul și asistentul social care au participat la acțiune, la solicitarea conducerii Direcției au întocmit un raport privind activitatea desfășurată vineri, raport ce va fi pus la dispoziția autorităților competente cu verificarea și analiza modului de acțiune în acest caz.

Politica