marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Preţuri mai mari pe litoral, de la 1 iulie

Luna iulie vine cu scumpiri în ceea ce priveşte preţurile la cazare pe litoralul românesc al Mării Negre, care pot creşte cu procente cuprinse între 10 şi 20 la sută, dar acestea nu se vor schimba pentru sejururile contractate prin agenţiile de turism. Aceste tarife au fost negociate încă din toamna anului trecut şi rămân neschimbate pe toată durata sezonului estival, spun reprezentanţii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Astfel, pentru hotelurile de patru şi cinci stele din staţiunea Mamaia, preţul pe noapte al unei camere va porni de la 1.000 de lei şi poate creşte până la 1.200, 1.300 de lei, în funcţie de ofertă, potrivit Mediafax.

Tarifele pentru cazarea la un hotel de două stele vor fi cuprinse între 150 şi 200 de lei pe noapte, iar la unul de trei stele, între 250 şi 350 de lei, pe noapte.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În Eforie, la un hotel de două stele, preţul unei camere va fi cuprins între 120 şi 180 de lei pe noapte, în timp ce la Costineşti, Vama Veche sau 2 Mai, preţurile vor fi în jur de 80-100 de lei la un hotel sau o pensiune.

Tot de la 1 iulie vor creşte şi preţurile la mâncare, precum şi cele pentru închirierea de diverse ambarcaţiuni de agrement.

În plus, hotelierii vor mai majora cu câteva procente tarifele la cazare în perioada 15 – 20 iulie, când se intră în perioada de vârf de sezon.

Pentru cei care nu vor să stea la hotel şi vor să se gospodărească, litoralul românesc este gata să satisfacă toate gusturile. Peste tot, în locurile aglomerate – gări sau staţii de autobuz e imposibil să nu fie zăriţi localnicii cu cheile la purtător. Cu 150 de lei poate fi închiriată pentru o noapte garsonieră, iar cu 250 de lei un apartament cu două camere.

La „Meniul Zilei”, o persoană poate avea două feluri de mâncare cu 16 – 20 de lei. Dacă pretenţiile sunt mai mari, atunci şi banii cheltuiţi sunt mai mulţi. La un restaurant cu specific marinăresc, un cuplu lasă cel puţin 100 de lei pentru un fel de mâncare, câte o bere, un suc sau o limonadă.

Cu câteva fructe şi o masă uşoară de seară, un cuplu are nevoie de cel puţin 200 de lei pe zi.

Politica