luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Start inedit în afaceri: Dulceaţă şi sirop de trandafiri, după reţeta bunicii

Cea mai bună dulceaţă de petale de trandafiri şi cel mai gustos sirop se găsesc la Piatra Olt. Au făcut o afacere după reţeta bunicii, după ce au plantat peste 500 de butaşi de trandafiri pentru dulceaţă, iar aceasta este preparată după o reţetă simplă, fără conservanţi.

Milică Costache, un fost poliţist din Balş, judeţul Olt, pasionat de artă nu s-a gândit niciodată că se va ocupa de o astfel de afacere. Ideea i-a venit soţiei şi anul trecut au pus-o în aplicare. Au cumpărat 500 de butaşi de trandafiri de dulceaţă din Cluj şi s-au apucat de treabă. Anul acesta au făcut a doua recoltare.

S-a documentat din cărţi şi de pe site-uri de specialitate şi s-a apucat de afacere. Anul acesta au recoltat de două ori florile şi au făcut câteva zeci de borcane de dulceaţă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ideea va fi copiată acum şi de vecini, care vor să renunţe la culturile de porumb şi grâu.

Fermierii din Piatra-Olt au o plantaţie de 1.000 de metri pătraţi cu trandafiri de Damasc, iar investiţia s-a ridicat la suma de 6.000 de lei.

Produsele Căsuței Trandafirilor pe care le puteți comanda prin mesaj, telefonic, on-line sau le puteți cumpăra de la sediul firmei, unde aveți ocazia să vedeți și plantația.

Dulceața, siropul, apa și oțetul se pot comanda în cantități, ambalaje și consistențe diferite, în funcție de folosirea acestora. Exemplu: siropul de trandafiri pentru aromatizarea cafelei are o anumită consistență, cel pentru baruri, folosit la prepararea cocteilurilor, altă consistență și cel folosit ca toping pentru înghețată, altă consistență. La fel și dulceața, o comandați în funcție de folosirea ei.

Politica