joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O vâlceancă a câștigat Concursul Național de Aranjamente Florale, organizat de Ambasada Olandei

Cea de-a X-a ediție a Concursului Național de Aranjamente Florale, ce marchează din 2010 sărbătorirea Zilei Naționale a Olandei în România, și-a desemnat câștigătorii, după o zi de competiție plină de emoții, culoare și dinamică urbană, în care 50 de concurenți veniți din toate colțurile țării s-au întrecut în măiestrie și creativitate, potrivit voceavalcii.ro

Marele premiu, o excursie în Olanda pentru învingător și partenerul său, a fost câștigat de Alina Nicolae (Alidesign), o tânără antreprenoare din Râmnicu Vâlcea, care participă din pasiune pentru design floral de 8 ani la concursul devenit tradiție în ultimul deceniu în peisajul românesc.

Locurile II și III au fost ocupate de Janina Cosmina Dumitrachedin București și Elena Bejan din Adjud, 2 concurente ce s-au remarcat prin talent și la edițiile precedente la care au participat.
În premieră, concursul s-a desfășurat în 2 etape, prima fiind cea de precalificare, în scopul departajării primilor 10 calificați. Concurenții au avut la dispoziție același set de flori și accesorii pentru a realiza în 45 de minute un buchet suprem care să cânte, special pentru a fi oferit Artistului de pe scena Festivalului Internațional‚ ’’George Enescu’’.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primii 10 clasați, desemnați de un juriu de specialitate, au participat la cea de-a doua etapă, în care obiectivul central a fost elementul simbol al Olandei – bicicleta și decorarea sa în 60 de minute. După momentul mult așteptat al desemnării marelui câștigător, cinci astfel de biciclete, îmbrăcate prin grația naturii în straie de sărbătoare, au fost donate Asociației SOS Satele Copiilor, în spiritul încurajării tinerelor generații să contribuie activ la dezvoltarea mobilității, ca parte integrantă a orașelor smart.

Manifestarea a avut loc în prezența Excelenței Sale, Stella Ronner-Grubačić, Ambasadorul Olandei la Bucureşti.

Politica