joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Procurorii au dispus clasarea pentru Petre Roman în Dosarul Revoluţiei

Procurorii militari, care au trimis luni la instanţă dosarul Revoluţiei din decembrie 1989, au decis clasarea cauzei pentru fostul dictator Nicolae Ceauşescu, pentru fostul premier posdecembrist Petre Roman, pentru Vlad Iulian, fost şef al DSS, şi pentru Vasile Milea, fost ministru al Apărării, scrie Mediafax.

Procurorii îşi motivează decizia de clasare ori prin decesul părţilor, ori prin autoritatea de lucru deja judecat sau pentru că, aşa cum e cazul fostului premier Petre Roman şi a fostului redactor şef al TVR, Teodor Brateş, pentru că nu există probe concludente privind implicarea lor în săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii. Totodată, unele clasări au fost date din motive care ţin de inexistenţa probelor concludente, a decesului sau pentru că există, deja, autoritate de lucru judecat.

Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu şi Iosif Rus, fostul şef al Aviaţiei Militare, au fost trimişi luni în judecată de procurorii militari în Dosarul Revoluţiei pentru săvârşirea infracţiunilor contra umanităţii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Numai rechizitoriul, care a fost înaintat Curţii Supreme, are 12 volume şi 3.280 de file, în timp ce dosarul cauzei are 3.330 de volume, dintre care 2.030 de volume au fost administrate după data de 13.06.2016.

Politica