vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Romii din Transilvania cer demisia premierului

Reprezentanții mai multor organizații ale romilor din Transilvania au cerut, luni, demisia Guvernului și a premierului în limba lor, romani, spunând „Ja chere, Dăncilă”, adică „Du-te acasă”, pentru că nu a elaborat o strategie pentru îmbunătățirea situației etniei, transmite Mediafax.
Potrivit unui comunicat al organizațiilor romilor din Transilvania transmis, luni, presei, Guvernul României nu a făcut nimic pentru romi.
Aurel Pascu, reprezentantul romilor din Transilvania, a subliniat în comunicat că este firesc să se ceară demisia premierului, deoarece situația în care trăiesc romii din România e neschimbată, aceștia văzând că se poate și mai rău.
„Ne-am săturat de promisiuni și de rapoarte trimise instituțiilor europene potrivit cărora romii sunt integrați și ajutați, în condițiile în care realitatea este cu totul alta. Guvernul PSD – ALDE s-a folosit de romi pentru a fi votat cu implicarea unor așa ziși lideri romi, care nu și-au adus nici un aport bun asupra etniei țigănești. Vedem acum că se apropie alegerile europarlamentare și, din nou, romii vor fi o masă de manevră pentru a li se lua votul. Am ales această zi pentru a cere demisia Guvernului și a premierului Dăncilă deoarece este o zi de sărbătoare pentru romi și suntem mai bine auziți”, a spus Pascu.

Politica