marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Kovesi, simbolul luptei anticorupție al vestelor galbene din Franța

Vestele galbene din Justiție au protestat în Franța împotriva corupției, cerând ca fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi, să fie numită în funcția de procuror-șef european, afișând poza acesteia în centrul unei inimi mari. Asta în contextul în care autoritățile de la Bruxelles au acuzat în repetate rânduri guvernul României că încearcă să împiedice numirea acesteia, scrie HotNews.
”Pentru a lupta împotriva corupției gulerelor albe, Europa va înființa instituția „procurorului european”: așa că nu lăsa pe oricine să fie numit în această funcție! Împotriva corupției, avem nevoie: Laura Codruța Kovesi”, arată o postare pe pagina de Twitter a Vestelor Galbene din Justiție.

 

Alături de mesaj, apar mai multe imagini, printre care și una în care apare poza lui Kovesi în centrul unei inimi mari, sub formă de pancartă. Pe afiș apare mesajul: procuror european împotriva corupției / Avem nevoie de Laura Codruța Kovesi.
O altă imagine arată o captură a unui articol ilustrat cu șeful PSD, Liviu Dragnea, și care relatează că Guvernul de la București vrea să împiedice numirea lui Kovesi în funcția de procuror general european.
Consiliul Uniunii Europene a transmis, după noua rundă de negocieri avută joi cu reprezentanții Parlamentului European asupra desemnării viitorului Procuror-șef al UE, că își menține susținerea pentru candidatul francez la acest post, Jean-François Bohnert. În același timp, Parlamentul European și-a reafirmat sprijinul pentru românca Laura Codruța Kovesi.
Autoritățile de la Bruxelles au acuzat Guvernul de la București că astfel încearcă să o împiedice pe fosta șefă a DNA să ajungă la conducerea Parchetului European.
Foto: Twitter

Politica