luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiovenii au încheiat meciurile fără miză

Baschetbaliștii de la SCM U Craiova s-au impus în ultimul meci din Grupa Roșie, scor 88-83 (12-22, 22-25; 26-21, 28-15), în fața celor de la SCM Timișoara. Oltenii au încheiat șirul meciurilor pe care ei le-au luat drept partide de pregătire pentru play-off.

SCM U Craiova s-a prezentat cu: Koreniuk (6 p.), Troupe (22 p.), Fraseniuc (3 p.), Gajovic (17 p.), Mijajlovic (7 p.), Casale (10 p.), Boone (8 p.), Curry (15 p.), S. Ionescu, Berceanu.

Jucătorii Craiovei au fost plini de entuziasm după ultima reușită. Porter Troupe nu le dă nici cea mai mică șansă timișorenilro să câștige în Bănie și consideră că aportul fanilor se face remarcat la fiecare partidă disputată acasă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am început mai slab meciul, dar ne-am revenit după pauză. A fost o victorie de moral înaintea partidelor din play-off și am demostrat că Timișoara are șanse mici să câștige vreun joc la Craiova. Fanii ne-au condus spre acest succes și sper să vină în contiuare la meciurile noastre, pentru că ne dau multă energie”, a spus Troupe.

Jason Boone nu a fost mulțumit de evoluția echipei din prima repriză. Baschetbalistul consideră că valoarea alb-albaștrilor s-a văzut abia în partea a doua a meciului.

A fost un joc cu două reprize diferite. În prima am fost mai relaxați și adversarii ne-au surprins, iar în cea de-a doua ne-am revenit și am reușit să ne impunem. Cred că adevărata noastră valoare este cea din a doua repriză și trebuie să demonstrăm asta în play-off”, a declarat Boone.

Faza a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM) s-a încheiat, iar meciurile din sferturile de finală au fost deja stabilite. Surpriza etapei a fost făcută de FC Argeș. Piteștenii s-au impus în fața celor de la CSU Oradea, în timp ce UBT Cluj a câștigat derby-ul cu Sibiu.

Rezultatele ultimei etape din Grupa Roșie:

SCM U Craiova – SCM Timișoara 88-83

BCM U FC Argeș Pitești – CSM CSU Oradea scor 90-81

BC CSU Sibiu – U-BT Cluj-Napoca 72-78

Clasamentul final din Top 6:

  1. BC CSU Sibiu – 42
  2. UBT Cluj – 41
  3. CSU Oradea – 39
  4. SCM U Craiova – 36
  5. CS SCM Timișoara – 34
  6. FC Argeș Pitești – 34

Pe lângă cele șase echipe din Grupa Roșie, în play-off-ul LNBM au intrat și Dinamo Știința București și Steaua București. Cele două formații s-au clasat pe primele două locuri din grupa lor și vor da piept cu cei mai grei adversari. Faza a treia a campionatului se va desfășura pe sistemul „cel mai bun din cinci partide”. Primul tur va avea loc între 24 aprilie și 6 mai.

Meciurile din sferturile de finală:

CSU Sibiu – Dinamo Știința București
U BT Cluj – Steaua București
CSM CSU Oradea – BCMU FC Argeș
SCM U Craiova – SCM Timișoara

Politica