sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Ministerul Sănătăţii, control la „Filantropia”. Hematologia, ca după război

Ferestre sparte, cartoane în loc de geamuri, pereţi decojiţi, podele deteriorate, mobilier rupt. Asta este imaginea unui loc care se numeşte secţie de spital. Se întâmplă la Craiova. Managerul spitalului cu pricina spune că situaţia este temporară, iar Ministerul Sănătăţii anunţă control şi măsuri drastice.

Imagini cu situaţia în care sunt trataţi pacienţii Secţiei de Hematologie a Spitalului Municipal „Filantropia” din Craiova au fost publicate pe facebook, de o femeie.

De la Revoluție se construiesc doar biserici și catedrale. De spitale, noi, românii nu avem nevoie”, spune revoltată femeia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din imagini se observă cele menţionate anterior: geamuri sparte, pereţi și podele distruse, dar şi o seringă uitată deasupra unui calorifer.

Managerul interimar al spitalului spune că imaginile cu grupul sanitar sunt de la unul dezafectat. El recunoaşte însă stadiul clădirii şi anunţă că o comisie va face verificări. Spune că este una veche, dar că situaţia este una temporară.

Fotografiile cu grupul sanitar sunt de la unul dezafectat. Într-adevăr clădirea este una veche în care Hematologia îşi desfăşoară activitatea temporar. Noi, când ne-am mutat aici am făcut igienizări, dar este o clădire veche”, a explicat, pentru Jurnalul Olteniei, managerul interimar al Spitalului Filantropia, dr. Liviu Radu.

Hematologia îşi desfăşoară aici activitatea până ce se va încheia reabilitarea vechii clădiri a secţiei, o investiţie de peste 2,5 milioane lei, potrivit primăriei Craiova. Lucrările ar terbui să se încheie în toamnă.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a afirmat că va face verificări la unitatea medicală din Craiova.

Din păcate nu am reuşit noi să ajungem în toate spitalele din ţară. Pe de altă parte, am avut în această perioadă controlul încrucişat. Prin urmare, vedem acum cu adevărat ce se întâmplă în unele spitale. Bineînţeles că vom lua măsurile cele mai drastice. Am văzut şi eu imaginile. Inspecţia va merge şi la Craiova. Iar eu, personal, voi merge în continuare în spitalele din ţară pentru a vedea cum se desfăşoară furnizarea actului medical”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

spot_img
spot_img

Politica