luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ÎCCJ: Kovesi nu a săvârşit abatere disciplinară

Magistraţii instanţei supreme au decis, luni, că Laura Codruţa Kovesi nu a săvârşit abatere disciplinară în privinţa desemnării unui judecător ca membru al unei echipe de control, fiind respins, astfel, recursul Inspecţiei Judiciare, scrie Mediafax.

Magistraţii instaţei supreme au decis să respingă recursul Inspecţiei Judiciare faţă de o decizie a Secţiei pentru procurori a CSM potrivit căreia Laura Codruţa Kovesi nu a săvârşit abatere disciplinară atunci când a desemnat ca un judecător să facă parte dintr-o echipă de control a DNA.

Prin decizia de luni, adoptată cu majoritate, s-a menţinut astfel soluţia Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Policlinica Buna Vestire Craiova

În această speţă, a existat şi o opinie separată a judecătoarele de la ÎCCJ Alina Corina Corbu şi Maria Hrudei, în sensul de a admite recursul Inspecţiei Judiciare.

Pe 13 iunie 2018, Secţia pentru procurori a CSM a decis să respingă acţiunea disciplinară deschisă de Inspecţia Judiciară împotriva şefei DNA. Este vorba despre cauza în care Laura Codruţa Kovesi a fost cercetată pentru că ar fi desemnat, ca membru al unei echipei de control, un judecător aflat într-o stare de incompatibilitate.

Decizia nu a fost definitivă şi a fost atacată de Inspecţia Judiciară la instanţa supremă.

Politica