vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ZIUA POLIŢIEI ROMÂNE SĂRBĂTORITĂ LA I.P.J. DOLJ

Azi, 25 martie 2019, se împlinesc 197 de ani de atestare documentară a Poliţiei Române, 197 de ani de devotament şi profesionalism în slujba cetăţenilor.

Această „vârstă”, mai mult decât respectabilă, plasează Poliţia Română printre cele mai vechi instituții ale statului român, dovadă a faptului că poliţia a fost şi este considerată una dintre componentele de bază ale societăţii româneşti, care şi-a adus o contribuţie însemnată la evoluţia şi progresul României încă din momentele de început ale cristalizării ideii de stat de drept şi până în prezent, când România a devenit un reper al aplicării şi implementării standardelor democratice.

Pentru a marca această sărbătoare, la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au fost desfăşurate o serie de activităţi, premergătoare acestei zile, printre care Cupa Poliţiei Doljene şi Cupa Presei la Tir.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, în această zi, 2 ofiţeri şi 2 agenţi de poliţie vor fi avansaţi înainte de termen, aceştia evidenţiindu-se prin rezultatele deosebite obţinute în munca de poliţist. Totodată, alţi 20 de ofițeri şi 173 de agenți de poliţie, care îndeplinesc condițiile legale, vor fi avansaţi în gradul profesional următor.

Cu acelaşi prilej, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj va avea loc o depunere de coroane la monumentul eroilor poliţişti căzuţi la datorie, ce va fi urmată de vizitarea expoziţiei cu tehnica de luptă din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

Activităţile vor continua cu şedinţa festivă de Ziua Poliţiei Române, ce va avea loc în Amfiteatrul General Ion Eugen Sandu, de la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, la care au fost invitaţi reprezentanţii celorlalte instituţii de aplicare a legii, parteneri în lupta împotriva criminalităţii, oficialităţi, precum şi delegaţii străine din Bulgaria, Polonia şi Serbia.

Cu ocazia Zilei Poliţiei Române, poliţiştii doljeni adresează sincere mulţumiri tuturor partenerilor şi colaboratorilor care ne sunt alături zi de zi pentru a face din judeţul Dolj unul dintre cele mai sigure judeţe din ţară.

I.P.J. DOLJ

 

Politica