duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Raportul privind iniţiativa UDMR pentru autonomia Ţinutului Secuiesc, respins de deputați

Comisia juridică şi Comisia pentru Administraţie ale Camerei Deputaţilor au adoptat, marţi, un raport de respingere asupra proiectului UDMR care prevede autonomie pentru Ţinutul Secuiesc, respectiv separarea minorităţilor naţionale şi reprezentarea acestora în instituţii, scrie Mediafax.

Proiectul de lege iniţiat de UDMR prevede asigurarea minorităţilor naţionale istorice a reprezentării acestora în instituţiile administrative la nivel local, naţional şi european. De asemenea, proiectul legislativ prevede că la nivelul ministerelor să se asigure angajarea de personal, inclusiv în funcţii de conducere, proporţional cu numărul persoanelor care aparţin minorităţilor naţionale istorice.

Comisia juridică şi Comisia pentru Administraţie ale Camerei Deputaţilor au adoptat, marţi, raport de respingere asupra propunerii legislative pentru implementarea subpunctului 1 al punctului III din Rezoluţiunea Adunării Naţionale de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918. Au fost 35 de voturi „pentru” raportul de respingere şi trei voturi împotriva acestuia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Propunerea legislativă iniţiată de UDMR urmează să fie votată în plenul Camerei Deputaţilor, ca primă cameră sesizată, forul decizional fiind Senatul.

spot_img
spot_img

Politica