sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sindicatele din penitenciare cer demiterea lui Toader

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) cere demiterea ministrului Justiţiei Tudorel Toader după prezentarea raportului de activitate, precizând că dintr-o listă de 136 de pretinse investiţii în penitenciare în realitate sunt doar 12, scrie Mediafax.

Sindicaliştii avertizează că în mandatul Tudorel Toader la justiţie au avut loc 8.632 de incidente negative în penitenciare, a crescut numărul cazurilor de agresiune între deţinuţi (2.920) şi la adresa personalului (344), autoagresiune (1.776) distrugeri de bunuri (776) şi descoperire de droguri (544). Potrivit acestora, s-au mai înregistrat, printre altele, 272 de cazuri de ingerări de obiecte metalice şi substanţe toxice, 280 de accidentări dintre cele tipice de penitenciar şi, surprinzător, 288 de accidente de muncă.

De semenea, sindicaliştii avertizează că deficitul de resurse umane rămâne unul sever, fiind cu aproape 8.000 de angajaţi mai puţini faţă de necesar, situaţie care generează în continuare ore suplimentare care nu pot fi recuperate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit acestora, ministrul Toader se laudă cu o serie de rezultate obţinute în urma protestelor sindicatelor şi prin negociere directă cu prim-ministrul de la acea vreme, precizând că majorarea salariilor cu 10%, suplimentarea statelor de funcţii cu 1000 de posturi şi plata orelor suplimentare începând cu aprile 2018 sunt rezultatul acţiunilor sindicale, iar ministrul nu a susţinut în niciun fel aceste demersuri chiar dacă ulterior a fost obligat să le pună în practică.

Politica