luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Regulamentul privind taxa de parcare, modificat cu ceartă

Primăria Craiova nu face parcări, dar impune taxe locuitorilor oraşului. Asta au reclamat consilierii PNL, joi, în şedinţa de Consiliu Local, în care s-a aprobat modificarea regulamentului privind taxa de parcare. Liberalii şi-au exprimat nemulţumirea şi anterior. Cu 30 de minute înaintea şedinţei de Consiliu Local au convocat, la Primărie, o conferinţă de presă, cel mai probabil, pentru publicul lor de pe facebook, pentru că altfel nu se explică de cu nu au putut susţine o astfel de conferinţă, de exemplu, cu o zi înainte. Pe de altă parte, unii dintre jurnaliştii craioveni au reclamat faptul că nu au fost lăsaţi, de angajaţii Primăriei Craiova, să ia parte la conferinţa PNL.

Cert este că liberalii s-au opus creării unor noi locuri de parcare cu plată şi a instituirii unei taxe pentru parcările dintre blocuri.

Este vorba despre regulamentul care a fost supus dezbaterii publice anul trecut.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În urma analizării propunerilor venite din partea cetăţenilor s-au considerat oportune următoarele: Stabilirea orelor de funcţionare în intervalul orar 08:00-18:00 pentru parcările cu plată – Folosirea altor mijloace de plată pentru utilizarea acestor parcări (parcometre, card, etc); Acordarea de facilităţi pentru parcarea riveranilor din Centrul Istoric pe locurile de parcare amenajate pe str. C.S. Nicolaescu Plopşor în intervalul orar 18:00-08:00, sâmbăta, duminica precum şi în sărbătorile legale; Parcarea de reşedinţă cu plată, pe domeniul public al municipiului Craiova”, se arată, între altele în hotărârea supusă votului consilierilor locali şi care poate fi citită integral pe site-ul Primăriei Craiova.

„Dumneavoastră de la PSD, mergând pe la şedinţe prin Bucureşti, aţi mirosit banii pe care îi fac parcagii. Toată conducerea Primăriei vrea să pună taxe şi biruri cetăţenilor. (…) Sunteţi parcagii din birouri. (…) Acest proiect de hotărâre este făcut pe genunchi. Le atribuiţi clientelar pe principiile primul venit primul servit şi prin licitaţie publică. Le veţi da celor care lipesc afişe PSD”, le-a spus Marian Vasile, consilier local PNL, reprezentanţilor Primăriei.

Sorin Manda, administratorul public al oraşului, a precizat: „Proiectul care face obiectul punctului de pe ordinea de zi de astăzi a intrat în dezbatere publică, în transparenţă decizională, în luna aprilie a anului trecut. Am şi o dezbatere publică în data de 5 octombrie 2018 la care şi dumneavoastră, domnule Vasile, aţi fost prezent. Nu aţi avut atunci nici un punct de vedere referitor la parcările rezidenţiale”.

„E o dezinformare, a fost dezbatere pe alt regulament”, a intrevenit Marian Vasile.

„Sunt amendamentele la acel regulament”, a spus primarul.

Discuţiile şi acuzele au continuat pe un ton ridicat.

În cele din urmă proiectul a fost votat.

spot_img
spot_img

Politica