joi, iunie 20, 2024

Ultima ora

Sport

Târgu Jiu – „destinație cultural – turistică unicat”

Se împlinesc 10 ani de când orașul Târgu Jiu a câștigat „Mărul de Aur”, iar cu această ocazie, la Masa Tăcerii se va discuta, miercuri, despre Târgu Jiu ca „destinație cultural – turistică unicat”. Vor fi prezentate evoluția turismului în Gorj în ultimii ani, dar și principalele direcții de acțiune pentru viitor, spun reprezentanții Consiliului Județean Gorj. La discuții vor lua parte reprezentanți ai organizației mondiale de turism FIJET, aflați în vizită în județ.

„Boardul executiv al organizației mondiale de turism FIJET (Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism) se va afla în Gorj până miercuri, 22 mai a.c. la invitația Consiliului Județean Gorj și a Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului „Acasă la Brâncuși”. Din grupul internațional fac parte: Mariana Rebic – secretar general Fijet World, Tijani Haddad – președinte FIJET Tunisia, Mohamed Attia – președinte FIJET Egipt, Tina Cubrilo – președinte FIJET Croația, Ludmila Novacka – președinte FIJET Slovacia, Najib Senhadji – președinte FIJET Maroc, Delal Atamdede – președinte Fijet Turcia și Ștefan Baciu – președinte FIJET România. Toți aceștia sunt membri ai Comitetului Executiv FIJET World ce decide anual atât cele mai importante destinații turistice din lume, cât și acordarea Oscarului pentru Turism, „Mărul de Aur”. Din delegație mai fac parte Traian Bădulescu, vicepreședinte FIJET România și purtător de cuvânt al ANAT (Asociația Națională a Agențiilor de Turism) România și Dan Anghelescu, secretar general al FIJET România. Revenirea prestigioasei organizații internaționale la Târgu Jiu este legată, pe lângă invitația făcută de autoritățile județene, și de împlinirea a 10 ani de când orașul Târgu Jiu a câștigat „Mărul de Aur”. Despre Târgu Jiu ca „destinație cultural – turistică unicat” se va vorbi miercuri, 22 mai, la ora 11 la Masa Tăcerii, unde vor fi prezentate și evoluția turismului în Gorj în ultimii ani, dar și principalele direcții de acțiune pentru viitor.

Oaspeții străini se vor bucura de vizite la principalele obiective turistice gorjene, dar și de bogăția tezaurului artistic și tradițional gorjenesc, într-un program manageriat de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului „Acasă la Brâncuși” și Gorj Tourism alături de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” și Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

V.I.

Politica