sâmbătă, iulie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Colegiul Național „Carol I” din Craiova sărbătorește 198 de ani de existență

Colegiul Național „Carol I” din Craiova sărbătorește un moment deosebit în istoria sa: aniversarea a 198 de ani de existență. Cu acest prilej, colegiul a organizat o întrunire festivă, luni dimineața, în cinstea acestui eveniment, găzduind o festivitate de premiere a olimpicilor și un moment simbolic de predare a cheii liceului.

Evenimentul a avut loc la Filarmonica Oltenia, Craiova și a reunit cadre didactice, elevi, părinți și membri marcanți ai comunității pentru a sărbători performanțele extraordinare ale elevilor la olimpiadele naționale, județene și interjudețene din acest an școlar.

Prin aceste activități, dorim să subliniem dedicarea noastră continuă față de educația și dezvoltarea elevilor noștri, consolidând în același timp tradiția de excelență a colegiului nostru”, au transmis organizatorii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Colegiul Național „Carol I” din Craiova au obținut un total impresionant de premii și mențiuni – peste 177 – la doar la olimpiadele desfășurate în acest an școlar. Dintre acestea 25 au fost la etapele naționale ale olimpiadelor. Totodată, la Olimpiada Sportului Școlar, elevii au strălucit cu 128 premii și 25 mențiuni în fazele județene și interjudețene, De asemenea, la Olimpiada Sportului Școlar, elevii noștri au strălucit cu 128 premii și 25 mențiuni în fazele județene și interjudețene, demonstrând nu doar abilități academice, ci și talente și dedicare în domeniul sportului.

Încep prin a mă înclina în fața dascălilor noștri, care ne-au format pe noi și ne-au oferit toate condițiile pentru a reuși în viață. Mă înclin în fața dascălilor noștri, pentru că, în sală, sunt oameni deosebiți care și-au pus amprenta asupra a generații și generații de elevi și pentru că sloganul nostru începe cu istorie, trebuie să conștientizăm faptul că acest colegiu nu este o școală oarecare. Este, din punctul meu de vedere, cea mai importantă școală din învățământul doljean și trebuie să fie acolo sus, în top, la nivel național. Istoria s-a clădit prin rezultatele obținute de generații și generații de absolvenți, pregătiți de generații și generații de dascăli deosebiți. Drago copii, privind în spate, trebuie să realizați faptul că vă aflați într-un moment deosebit al vieții voastre. Vă aflați în templul învățământului doljean. Asta vă obligă să duceți mai departe tradițiile. Vă obligă să învățați. Noi suntem aici să vă oferim educație și ne străduim să vă oferim toate condițiile și îndrumarea de care aveți nevoie, pentru că viitorul vă aparține”, a transmis Inspectorul școlar general al ISJ Dolj, Daniel Ion.

Politica