sâmbătă, iulie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Spitalul din Balș primește de la Craiova un aparat de radiologie

Spitalul din Balș va primi un aparat de radiologie de la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova. Aparatul a fost achiziționat în cadrul proiectului privind modernizarea Ambulatoriului unității medicale din Bănie, proiect derulat de Consiliul Județean (CJ) Dolj.

Este vorba despre o instalație radiologică cu un post de scopie-grafie, tip LUMINOS FUSION. Aparatul cu o valoare de inventar de 1.426.000,00 lei, inclusiv TVA, a fost folosit de medicii unității medicale din Craiova. Acum, SCJU Craiova va achiziționa un nou aparat de Radiologie. Drept urmare nu mai are nevoie de cel vechi. Așa că, reprezentanții CJ Dolj au întrebat conducerile spitalelor din județ dacă au nevoie de aparat. Medicii din Dolj au spus că nu le este necesar. Cei din Balș au, însă, nevoie de el.

„Spitalul Orășenesc Balș ne-a înaintat cererea nr. 3527/15.05.2024 înregistrată la Consiliul Județean Dolj cu nr. 11435/15.05.2024, prin care își manifestă intenția de preluare a echipamentului în comodat, pe o perioadă de 10 ani, menționând totodată că le este imperios necesară instalația de RX cu componenta precizată, pentru buna desfășurare a activității medicale în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală – Ambulatoriu de Specialitate”, arată reprezentanții CJ Dolj, într-un proiect de hotărâre ce va fi supus, miercuri, votului aleșilor județeni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După ce proiectul va fi aprobat, aparatul va fi dat în folosință gratuită, pe o perioadă de 10 ani, Spitalului Orășenesc Balș.

sursa foto: Spitalul Orășenesc Balș

Politica