luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gabriel Oprea, la Craiova: În ultimele 3-4 luni au venit peste 50.000 de membri de partid

UNPR-iştii din Oltenia s-au reunit la Craiova, la sfârşitul săptămânii trecute. La Reuniunea Regională a organizaţiilor UNPR din Regiunea IV Vest Oltenia a luat parte şi preşedintele formaţiunii politice, Gabriel Oprea.

Acesta a anunţat că UNPR va avea proprii candidaţi la alegerile europarlamentare.
„Suntem hotărâţi să mergem singuri în aceste alegeri. Le spuneam colegilor că eu cred că am fost al doilea partid ca număr de membri după PSD. Aveam peste 500.000 de membri de partid, iar când ne-am înscris ca partid am avut 365.000 de semnături. Au plecat foarte mulţi colegi atunci când am demisionat. În momentul de faţă avem aproximativ 150.000 de membri. Încurajator este că în ultimele 3-4 luni au venit peste 50.000 de membri de partid – foarte mulţi din Armată, Interne, poliţişti, jandarmi, pompieri -, pentru că ne-am bătut pentru drepturile acestei categorii”, a spus Gabriel Oprea, la Craiova.

El a mai afirmat că Anul Centenar a creat o emoţie în România şi „se discută mai altfel, se vorbeşte de patriotism şi de iubirea de ţară” şi că în acest context mulţi s-au îndreptat către UNPR: „Noi am explicat că suntem un proiect politic patriotic, ceea ce ne ajută. Vin foarte mulţi români către UNPR – sunt foarte mulţi militari din MApN, de la Interne, poliţişti, jandarmi, pompieri şi din celelalte instituţii vin către noi, pe mulţi îi şi promovăm în funcţii în partid. Vedeţi că şi în spaţiul NATO de regulă rezerviştii sunt preluaţi în administraţia locală şi centrală pentru că sunt oameni serioşi şi organizaţi”.
Vicepreşedintele UNPR şi preşedinte al organizaţiei doljene a partidului, Gheorghe Bică a afirmat că se creează „o structură politică ce va fi capabilă să vină în sprijinul cetăţeanului”.
„UNPR, al cărui membru fondator sunt şi eu, a avut o ascensiune fulminantă care, din păcate, la un anumit moment s-a frânt. S-a frânt pentru că a existat o tentativă de îngenunchere politică a preşedintelui partidului, domnul Ministru Oprea. I-au fabricat dosare politice şi, cel mai simplu şi tipic exemplu este săvârşirea unui accident de circulaţie, de pe scaunul din spate al autoturismului. Toate aceste tentative au eşuat. Domnul ministru a revenit în fruntea partidului şi în acest moment suntem în plină reconstrucţie şi organizare a UNPR”, a mai afirmat Gheorghe Bică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe de altă parte, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a vorbit despre necesitatea revenirii la forma iniţială a Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat.
„Cu siguranţa naţională şi cu ordinea publică nu trebuie să ne jucăm. Sunt politicieni care cred că se pot juca, atunci când vine vorba de cei care muncesc în acest domeniu şi au tot felul de iniţiative care dăunează militarilor, poliţiştilor, pompierilor şi jandarmilor. Noi am propus şi am susţinut Legea 223/2015, pe care alţii au modificat-o ulterior, în detrimentul acestei categorii profesionale. Noi ne-am bătut pentru drepturile lor, şi pentru rezervişti, şi pentru activi. O vom face în continuare! Săptămânile trecute, am atras atenţia că au apărut în Parlament unele proiecte legislative de modificare a legii 223, care propun, printre altele, eliminarea pensiilor de serviciu. Bineînţeles că astfel de modificări îi vor afecta pe rezervişti, dar şi pe activii de azi, viitori rezervişti. Am observat că după ce am atras atenţia public asupra acestor iniţiative, respectivii parlamentari au decis să retragă acea propunere legislativă atât de dăunătoare. Mă bucur că acest proiect a fost retras după ce noi am semnalat această situaţie”, a spus acesta.

Politica