luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: Organizația de femei a ALDE Craiova (OFLDE Craiova) și-a ales noua conducere

Anca Koc, președinte OFLDE Craiova: „Vom deveni una dintre cele mai active organizații de femei din Craiova. Vrem să aducem răspunsurile potrivite la întrebări care așteaptă de mult timp acest lucru”

OFLDE Craiova, organizația de femei a ALDE Craiova, și-a ales noua structură de conducere formată din: președinte, 5 vicepreședinți, 8 membri, 4 membri supleanți și un secretar trezorier.
Președinte al OFLDE Craiova a fost aleasă doamna Anca Koc, director economic la o firmă de prestigiu internațional, membru al Corpului Experților Contabili din România.
Vicepreședinții OFLDE Craiova sunt: avocata Camelia Costinaș, avocata Mariana Ioniță, economista Mariana Nicolae, inginera Mihaela Zmărăndache și masteranda în Drept, Maria Giorgiana.
Reuniunea s-a desfășurat în prezența doamnei Anișoara Stănculescu, Președinte ALDE Craiova, a doamnei Andra Popescu, vicepreședinte ALDE Craiova și a domnului Dumitru Mănescu, consilier municipal ALDE.
Doamnele din OFLDE Craiova au adoptat, la finalul reuniunii de sâmbătă, următoarea REZOLUȚIE:
„Noi, Organizația Femeilor din ALDE Craiova (OFLDE) solicităm Parlamentului României să țină cont de avizul favorabil acordat în Comisia pentru sănătate din Senat și să voteze, în plenul său, pentru adoptarea modificărilor Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, în sensul recunoașterii ca vechime în muncă a gărzilor efectuate de personalul din sistemul medical, indiferent dacă acestea sunt prinse în normă de bază sau la cea prin cumul, precum și recunoașterea posibilității pensionării anticipate a acestuia.
Apreciem că prin aceste modificări legislative s-ar crea un act de dreptate pentru personalul medical care efectuează gărzi, s-ar evita noi cazuri dramatice de deces în gardă datorită epuizării, înmulțirea erorilor, din cauza oboselii prelungite, în procedurile de diagnostic și terapie și, totodată, s-ar crea oportunități pentru atragerea specialiștilor tineri în sistem.
Ne adresăm tuturor parlamentarilor ALDE cu rugămintea de a da votul lor, în plenul legislativului, în favoarea acestor modificări”
În perioada următoare va avea loc și Conferința Județeană a OFLDE Dolj, organizație condusă în prezent de doamna Anișoara Stănculescu.

Biroul de presă ALDE Dolj

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica