marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sorina Pintea: Nu pot să spun dacă avem sau nu epidemie de gripă. UPDATE. Epidemie de gripă declarată oficial în România

UPDATE: Începând de miercuri, în România este, oficial, epidemie de gripă, după ce s-au înregistrat 3 săptămâni epidemice consecutiv și 54 de decese din cauza bolii. Anunțul a fost făcut miercuri dimineață de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, într-o conferință de presă. 

De asemenea, ministrul a afirmat că, școlile nu se închid, dar „inspectoratele școlare pot lua decizia suspendării cursurilor în școlile sau clasele unde absenteismul depășește 20%”.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, marţi seară, că nu poate spune acum dacă în România este sau nu epidemie de gripă deoarece spitalele nu au făcut raportări corecte ale cazurilor de îmbolnăviri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministrul a dat ca exemplu capitala unde, doar 17 din cele 49 de spitale au raportat cazurile de gripă.

”În această seară am primit date şi le-am confruntat. Mi se pare o pură inconştienţă. Voi lua măsuri în aceste cazuri. Nu mi se pare normal ca în cazuri ca ăsta, când Europa e în prag de epidemii, noi să ne facem că raportăm sau să nu raportăm. Caraş Severin a raportat un singur caz, mi-e greu să cred, că are un singur caz Arad a raportat 6 cazuri din care 9 internate. Matematica mea nu funcţionează pe acaestă logică”, a declarat Sorina Pintea.

De asemenea, Pintea a anunţat că din cei 54 de români care au murit din cauza gripei, 49 sufereau şi de alte boli, alţi cinci pacienţi decedaţi nefiind cunoscuţi şi cu alte afecţiuni.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că virusul gripal va circula intens până în luna martie.

Sezonul trecut, 129 de oameni au murit din cauza gripei, ultimul deces fiind înregistrat în luna mai 2018.

 

Politica