vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oltenii invadează Capitala. Artistul plastic Miki Trifan, la MAMCO „Pavel Șușară”

Joi 31 ianuarie, ora 18.30, la Muzeul de Artă Modernă și Contemporană (MAMCO) „Pavel Șușară” din București, va avea loc vernisajul expoziției personale a artistului plastic craiovean Mihail („Miki”) Trifan intitulată „Fabula Mundi”. Curator: Dalina Bădescu – Craiova. La deschiderea expoziției va avea loc și un performance susținut de către Miki Trifan.

Gazda evenimentului, cunoscutul critic și istoric de artă Pavel Șușară, proprietarul MAMCO, a prefațat astfel expoziția lui Mihail Trifan, primul artist plastic craiovean prezent cu o expoziție personală la muzeul amintit: „După ce a acoperit și a recreat întregul Sud cu imaginația și cu inventivitatea sa prodigioasă, Mihail (Miki) Trifan face un popas la MAMCO, aducând cu sine o halucinantă descriere și reprezentare a unei lumi descoperită doar de el și pe care ne-o dezvăluie și nouă.
„Fabula Mundi” este un titlu neîncăpător pentru această dezlănțuire romantico-barocă în care se găsesc de toate și se poate regăsi oricine”.

Mihail Trifan, născut pe 1 iunie 1946 în Caracal, este un cunoscut și apreciat artist plastic vizual stabilit, după terminarea facultății, în Cetatea Băniei. În 1971 a absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, București, Facultatea de Arte Plastice, secţia pictură, la clasa profesorului Octav Angheluţă. În perioada 1971-2009 a fost profesor de pictură, gradul I, la Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica