sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Profesorii unui liceu din Gorj amenință cu greva generală

Conducerea Liceului Tehnologic Bîlteni avertizează că vor porni o grevă generală dacă Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj nu va fi de acord cu înființarea unei clase de filologie în anul școlar viitor.

În schimb, reprezentanții ISJ Gorj vor să reducă clasele cu profil teoretic din județ, pentru că există un ordin de ministru în care se arată că cel puțin 35% din clasele de a IX-a trebuie să fie de școală profesională.

Directorul unității de învățământ, Carmen Deaconescu, spune că trebuie înființată o clasă de profil teoretic, și anume de filologie, pentru că asta își doresc părinții copiilor de clasa a VIII-a.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Noi am făcut chestionare în toată zona. Părinții vor exact ce am cerut noi, clasă de matematică-informatică, clasă de filologie și clasă de electric, plus două clase de profesională. La noi vin copii din Piscuri, Plopșoru, Ceplea, Bîlteni, am și copii din Rovinari. Am făcut chestionare la școli. În februarie avem întâlnire cu părinții. Ce le spun? Că n-avem clasă”, a declarat Constantin Deaconescu.

Nu este singurul exemplu de liceu de unde au fost reduse clasele de profil teoretic. Aceeași situație este și la Colegiul „Gheorghe Tătărescu” din Rovinari, unde nu există clasă de profil teoretic. Inspectoratul Școlar Județean Gorj a propus Ministerului Educației un plan de școlarizare cu 125 de clase de liceu, însă i s-a cerut să revină cu un plan cu 115 clase.

Politica