Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Inspectorii DSP, cu lupa după gândacii din SJU Craiova

Publicat

pe

Inspectorii în sănătate publică vor face un nou control la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova, după ce aparţinătorii unui pacient au publicat, pe internet, imagini cu gândaci în unitatea medicală. Aceştia ar fi suinut că imaginile au fost surprinse la începutul săptămânii, la etajul 7 al unităţii spitaliceşti, în zona lifturilor şi lângă uşa blocului operator de la Urologie.

A apărut pe facebook. Ruda unui pacient ar fi pus. Se vor duce colegii mei şi vor face verificări pentru că este sesizare”, a afirmat dr. Ştefan Popescu, purtător de cuvânt la Direcţia de Sănătate Publică Dolj.

Reprezentanţii spitalului spun că ultima dezinsecţie s-a făcut pe 8 septembrie, însă pentru a elimina orice problemă va fi facută una nouă.

Ultima dezinsecţie s-a făcut pe 8 septembrie, conform programului care prevede două astfel de acţiuni pe an. Dar în urma acestei sesizări se va proceda la nouă dezinsecţie şi dezinfecţie ca să nu mai existe niciun fel de suspiciuni”, a declarat dr. Cristiana Geormăneanu, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţă din Craiova.

Inspectorii DSP Dolj au făcut un control şi la finalul lunii trecute, în spital, dar atunci nu au găsit gândaci. Spitalul a fost însă sancţionat pentru supraaglomerare, după ce părinţii s-au plâns de condiţiile de la Secţia de Pediatrie.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj a dat şi soluţii conducerii SCJU Craiova pentru ca mamele să nu mai fie nevoite să doarmă în pătuţuri lângă copiii lor.
„S-au găsit mai mulţi aparţinători decât paturi aveau. Secţia I este în renovare, funcţionează numai cu o treime din paturi şi Secţia II este supraaglomerată. Dar nu trebuia să interneze. Pentru internare peste numărul de paturi, Spitalul a fost amendat cu 5.000 lei şi s-a recomandat să solicite Ministerului Sănătăţii suplimentarea numărului de paturi. Soluţii sunt. Se pot pune paturi şi în rezervele de copii 0-3 ani”, a declarat atunci, pentru Jurnalul Olteniei, dr. Ştefan Popescu, purtător de cuvânt al DSP Dolj.
Totuşi, încă de atunci, inspectorii DSP le-au cerut reprezentanţilor spitalului să continue igienizările, întrucât la control s-a constatat că igiena nu era corespunzătoare, dar şi dezinfecţiile în spital. De asemenea, schimbarea mobilierului vechi a fost solicitată conducerii unităţii medicale.
„S-au făcut recomandări de către Direcţia de Sănătate Publică, iar spitalul va ţine cont de ele şi le va pune în aplicare”, a declarat dr. Cristiana Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al SCJU Craiova.

AMC

Continue Reading