joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Poliţistul Dorin Petcu se plânge că este „vânat” de procurori

Cinci polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Judeţean Dolj acuză un procuror că îi „vânează” pe nedrept. Este vorba despre Dorin Petcu, Alexandru Talpoşi, Ştefan Porojan, Mihai Stoica, Dragoş Bulat, trimişi în judecată pentru purtare abuzivă, fiind acuzaţi că au bătut un craiovean. Aceştia au susţinut, joi, o conferinţă de presă în care şi-au spus punctul de vedere. Alături le-a fost Elvis Măceşanu, președintele Sindicatului Polițiștilor Dolj. „Până acum am fost singuri, sperăm de acum înainte să nu mai fim. Ministerul e paralizat, Poliția Română doarme, pe șefi nu-i interesează, legea nu ne apară, iar procurorii au început să ne vâneze.Noi am venit in acest minister să-i ajutam pe cei care nu se pot ajuta singuri, nu știu pe noi cine o să ne ajute. Sperăm că dumneavoastră, dar nu mai am nicio speranță în ultima vreme”, a spus Măceşanu.

Petcu supărat pe Rogoveanu, procurorul care l-a trimis în instanţă

Poliţistul Dorin Petcu, care a fugit, în luna mai, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, este „cap de listă” în dosarul anterior menţionat. El susţine însă, că cel care a comis abuzuri este procurorul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„O să evidențiem abuzurile pe care le-a făcut prim procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, Marin Rogoveanu. Nu vrem să generalizăm, să spunem că toți procurorii sunt la fel. Problema este mult mai delicată și le depășește pe toate. Este vorba de o infracțiune pe care dumnealui a comis-o, din punctul nostru de vedere, cu mulți ani în urmă, acea infracțiune fiind de ucidere din culpă. Aceste abuzuri interminabile le-a făcut încă din vremea de cand era procuror la Parchetul de pe lângă Judecatoria Filiași și inclusiv când a ajuns procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Mă reține pe mine după doi ani pentru niște acte de violență, lăsând la o parte perchezițiile făcute la domiciliul meu, al părinților și chiar al bunicilor. Sunt chemat la Parchet după doi ani de către comisarul șef Petrescu, șeful Direcției Generale Anticorupție (DGA) și mi se spune să mă prezint a doua zi, cu sau fără avocat. Fiind polițist, m-am dus fără avocat, să mă audieze, neștiind pentru ce sunt chemat. După care m-a chemat procurorul de caz și mi-a spus că este necesară prezența unui avocat în dosarul meu. Am găsit un avocat, dar participa la niște audieri la DIICOT. Le-am spus că avocatul meu va întarzia, iar ei mi-au răspuns că nu-i nicio problemă că mi-au pus avocat din oficiu. Am ieșit afară, unde mă aștepta o doamnă avocat cu o hârtie, și-am întrebat-o pentru ce acțiuni sunt acuzat. Aceasta mi-a răspuns: Îmi pare rău, dar nu pot să vă spun. La care eu am răspuns: Sunteți avocata mea din oficiu și nu-mi puteți spune pentru ce sunt acuzat?

Il cunoașteam pe domnul Rogoveanu personal. Ne întâlneam la diferite ocazii. Știam ce fel de om este. Procurorul de caz este manipulat și face tot ce-i spune domnul Rogoveanu. A doua zi mi s-a adus un mandat de aducere, eu știind gravitatea acestuia. Am contactat o firmă de avocatură din București, fiindcă mulți avocați de aici au fost reticenți. Când am auzit de acest mandat de aducere, m-am prezentat la primul sediu de poliție, unde am spus că eu nu mă sustrag. Pentru ce se mai fac percheziții la domiciliu după doi ani de zile în contextul în care persoana în cauză a declarat că eu i-am dat o palmă și după care procurorul întocmește o serie de infracțiuni pe care nici persoana dacă și-ar fi dorit să le întocmească, nu le-ar fi făcut. Am zis, inițial, că nu a avut material probatoriu suficient. Am pus la dosar înregistrări audio cu persoana în cauză, care recunoaște că a provocat un scandal, că a sărit cu picioarele pe mașina altui cetățean, am avut și 10 martori pe care i-a audiat procurorul. Nu a ținut cont de nimic și ne-a trimis pe toți în judecată”, a relatat Dorin Petcu. Cei cinci polițisti spun că acest caz s-a încheiat atunci și că nu era nevoie ca procurorul să-l redeschidă. De altfel, Dorin Petcu a declarat că “se simt vânați” de procurorul Marin Rogoveanu.

Aceştia au fost trimişi în judecată în luna august. Petcu este acuzat de două fapte de purtare abuzivă, complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal, instigare la fals intelectual și şantaj. Alți patru colegi de-ai săi, polițiști, care l-au ajutat să agreseze doi craioveni, au fost trimiși în judecată în acest dosar, precum și finul său. Faptele de care sunt acuzați oamenii legii s-au petrecut în iulie, respectiv august, 2016, plângerile părților vătămate s-au înregistrat inițial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, de unde au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. În urma cercetărilor efectuate, procurorii au considerat că se impune ca oamenii legii să răspundă pentru faptele lor, astfel că dosarul s-a înregistrat la Judecătoria Craiova.

Detalii despre acest dosar aici: AGENTUL DORIN PETCU DE LA IPJ DOLJ ȘI „COMANDO-UL” SĂU, LA JUDECATĂ PENTRU PURTARE ABUZIVĂ

 

 

Politica