sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Începe Trofeul Carpați 2018 la handbal feminin

Mâine, în Sala Polivalentă din București va începe cel mai puternic turneu de handbal feminin disputat în Europa în perioada aceasta. Va fi ediția cu numărul 50 a acestei competiții, iar România va participa cu două echipe, selecționata A și B. Pentru câștigarea titlului, româncele intră în luptă alături de reprezentativa Serbiei și de campioana olimpică, Rusia. Este ultimul test înainte de începerea Campionatului European.

Împerecherile au fost deja făcute, iar România A se va duela în primul meci cu Serbia, în timp ce România B va da piept cu Rusia. Învingătoarele din aceste două partide se vor întâlni în finala Trofeului Carpați, iar echipele pierzătoare se vor lupta pentru locul trei, în finala mică.

La fel ca celelalte naționale participante la Trofeul Carpați, pentru România competiția este foarte importantă, mai ales din punctul de vedere al pregătirii.  Turneul de la București le poate ajuta pe tricolore să-și vadă nivelul, înainte de participarea la Campionatul European, care va avea loc în Franța, în intervalul 29 noiembrie – 16 decembrie. Acolo, naționala României va face parte din Grupa D, alături de echipe precum Cehia, Germania sau campioana europeană en-titre, Norvegia. Obiectivul trasat de Federația Română de Handbal este clasarea pe unul dintre locurile 1-6. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lotul României A:

Portari: Denisa Dedu (Siofok/ Ungaria), Iulia Dumanska (SCM Râmnicu Vâlcea). Extreme dreapta: Aneta Udriştioiu (CSM Bucureşti), Laura Chiper (ASC Corona Braşov). Extreme stânga: Valentina Ardean-Elisei (SCM Gloria Bistriţa), Cristina Florică (SCM Râmnicu Vâlcea). Centru: Eliza Buceschi (ASC Corona Braşov), Cristina Laslo (Buducnost Podgorica/ Muntenegru), Laura Pristaviţă (SCM Gloria Bistriţa). Interi dreapta: Ana Maria Drăguț (Kisvardai KC/ Ungaria), Melinda Geiger (Siofok/ Ungaria). Interi stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Gabriela Perianu (Siofok/ Ungaria). Pivoți: Daniela Raţiu (SCM Gloria Bistriţa), Raluca Băcăoanu (SCM Râmnicu Vâlcea), Crina Pintea (Issy Paris/ Franţa).

Handbalista de la SCM Craiova, Ana Maria Țicu, a fost și ea convocată inițial, dar a suferit o accidentare destul de serioasă și va rata turneul organizat la București.

Biletele pentru Trofeul Carpați se pot achiziționa online sau de la casieria „Bilete.ro” (Calea Griviței nr. 143, București, program luni – joi, orele 12:00-19:00 și vineri între orele 12:00-16:00).

Program Trofeul Carpați 2018:

Vineri, 23 noiembrie:

România B – Rusia, ora 16.00

România – Serbia, ora 18.30

Sâmbătă, 24 noiembrie:

Finala Mică, ora 16.00

Finala Mare, ora 18.30 

Politica