joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România, imbatabilă, dar cu obiectiv ratat!

Dacă forța golul doi și îl reușea, România era în urna a treia la tragerea la sorți pentru Euro 2020. Acum e într-a patra.

Sistemul alambicat din Liga Națiunilor, cu efecte și asupra campaniei de la Euro 2020, a dus la o situație bizară. Imbatabilă în campania susținută în această toamnă, România a ajuns în urna a patra valorică la tragerea la sorți pentru campionatul european. Dacă ar fi câștigat la două goluri distanță, tricolorii săltau în urna a treia valorică.

Din declarația lui Cristi Manea, de la finalul partidei, rezultă indubitabil că jucătorii habar nu aveau că mai au nevoie de un gol pentru a-și îndeplini acest deziderat: „Acest rezultat ne dă încredere pentru calificările ce vor urma, să dăm sută la sută pentru Euro. Noi nu am știut că mai avem nevoie de un gol, am încercat să dăm cât mai multe goluri, dar atât am putut”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ieri, pe site-ul Federației, Cosmin Contra îl contrazice pe Manea: “Jucătorii echipei naționale au fost informați atât în ziua jocului, cât și cu o zi înainte, la ședințele de grup, dar și în discuțiile individuale că avem nevoie de o victorie la două goluri diferență. Am decis înlocuirea lui Claudiu Keșeru pe final pentru că acesta făcuse un efort considerabil până atunci, iar introducerea lui Tudor Băluță a însemnat urcarea lui Nicolae Stanciu pe o poziție mai avansată, unde avea o mai mare libertate de a ajunge aproape de poarta adversă. La fel ca și la partida cu Lituania, am început meciul de la Podgorica cu doi atacanți, pentru că obiectivul nostru a fost clar, acela de a câștiga și de a marca cât mai multe goluri! Repet: am știut de ce intrăm pe teren, ce trebuie să obținem. Din păcate, nu am reușit să mai marcăm”.

Și Nicolae Stanciu susține varianta federalilor: „Am știut cu o zi înainte de meci că avem nevoie de o victorie la două goluri pentru a avea șanse la urna a treia pentru tragerea la sorți a preliminariilor EURO 2020. Și cred că s-a văzut acest lucru după felul în care am abordat jocul, după numărul șanselor create și a jocului ofensiv pe care l-am practicat. Am încercat să câștigăm la cât mai multe goluri diferență. Știam importanța unei victorii la două goluri. Noi am luptat până la final pentru obiectivul nostru și ne-am bucurat pentru evoluția bună și un an încheiat fără înfrângere”

România s-a impus la Podgorica, în fața Muntenegrului cu 1-0, grație reușitei norocoase a lui Țucudean. Muntenegru a ratat penalty cu 20 de minute înainte de finalul meciului. Niciunul dintre cei 3 jucători ai Craiovei convocați nu a bifat vreun minut în acest joc.

Clasamentul locurilor 2 din grupe Ligii Națiunilor C

1. Bulgaria 7p (golaveraj 4-3)
2. Israel 6p (golaveraj 6-5)
3. Ungaria 6p (golaveraj 4-3)
4. România 6p (golaveraj 3-2)

Politica